h i r d e t é s

Lajcsi előzetesben!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lajcsi előzetesben!

2015. szeptember 24. - 19:15
0 komment

 

Harminc napra előzetes letartóztatásba kerül Galambos Lajos, felesége és a harmadik gyanúsított, a lakóparkot üzemeltető cég vezetője – döntött csütörtökön a bíróság.

Az indoklás szerint fennáll a bűnismétlés, az elrejtőzés veszélye és a tanúk befolyásolásának lehetősége. A Lagzi Lajcsi néven ismert zenészt és társait lopással és vesztegetéssel gyanúsítják - írja a nepszava.hu.

Mint megírtuk: két eljárás is indult Lagzi Lajcsi ellen, az egyik szerint mocsai birtokán illegális gáz-, áram- és vízvételezés jeleire bukkantak a szolgáltatók. A másik ügy a tatai lakóparkhoz köthető, ahol szintén ismeretlenek lopták az áramot. Kezdetben annyit lehetett tudni, hogy a zenész az apartmanpark értékesítésében és marketingjében vett részt. Őrizetbe vétele arról tanúskodik, hogy végül az üzemeltetésben is részt vállalhatott.

A hatóságok becslése alapján ezzel 3,5-30 millió forint kárt okozhattak a közüzemi szolgáltatóknak. 

Bors helyszíni riportere arról számolt be, „furcsa mérőórák, oda nem illő vezetékek éktelenkednek egy villanyoszlop tövében". A rendőrség koronatanúja az Elektromos Művek egyik adminisztrációs munkatársa a Blikk információi szerint. 

A bírósági döntés után a 24.hu-nak annyit mondott Galambos: ,,Nem tudom, hogy meddig leszek előzetesben, de ha ezen az ügyészen múlik, akár évekig is. Addig is meg van oldva a gyermekeink felügyelete”. 

Korábban ügyvédjén keresztül úgy nyilatkozott:„Nem követtem el semmit, ártatlan vagyok. Nem fizettem le senkit egyetlen fillérrel sem!". Jogi képviselője az Origónak azt mondta, egy személyes konfliktusból pattant ki az egész ügy.


MTI Fotó: Mihádák Zoltán

 

nepszava.hu (Címlap Fotó: Mihádák Zoltán)


 

h i r d e t é s