h i r d e t é s

Lakberendezési trendek 2020-ban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Lakberendezési trendek 2020-ban

2020. március 17. - 10:16

Mindenkinek szüksége van egy kis változásra! Ahogy telnek az évek, megszokjuk az otthonunkat, egyhangúvá, unalmassá kezd válni a színe, a berendezési tárgyak helye. Ilyenkor szükség van egy kis felfrissülésre, otthonunk szépítésére, felújítására, a bútorok és a berendezési tárgyak átrendezésére, hogy újult erővel folytathassuk életünket. A lakberendezésben érdemes törekedni az időtálló, de divatos lakberendezés kialakítására.

Az alábbi irányok a 2020-as trendet képviselve adhatnak támpontot otthonunk áttervezésére, megszépítésére.

Trendi és természetes - ez a 2020-as enteriőr!

  1. Az időtálló klasszikus stílus. A klasszikus formatervezés a modern környezetben is megállja a helyét. Olyasmi ez, mint a “kis fekete ruha”. Alapbútornak szerezzünk be egy letisztult nagyobb méretű bútort, amely lakásunk dísze, egyik központi eleme is lehet: egy tömörfa étkezőasztalt, egyszínű bőr ülőgarnitúrát vagy egy szép indusztriális stílusú könyvespolcot.

  1. Öltöztesd színesbe a lakásodat! A lakberendezésben évekig uralkodtak a szürke, fehér és hidegebb tónusú színek. 2020-ban a melegebb, élettelibb színhasználat a jellemző, amivel egy kellemes, barátságos otthont teremthetünk. A barna különböző árnyalatai, a mustársárga, sötétzöld, padlizsán színek mind-mind különleges karaktert adhatnak a szobáknak, bútoroknak.

  1. Színes ajtók. Felejtsd el a fehér ajtókat! Jöhetnek az extrémebb és sötétebb színek: sötétkék, melegszürke, sötétzöld - mind hangulatossá, személyesebbé és karakteressé teszik a teret.

  1. Egyre népszerűbb a home office, azaz otthonról dolgozni. Otthonunkban is kialakíthatunk egy dolgozószobát vagy dolgozósarkot, így kényelmesen, mégis hatékonyan tudjuk ellátni a feladatainkat.

  1. A zöld technológiák és környezetbarát szemlélet egyre divatosabbá válik, ennek kapcsán a lakberendezésben is megjelennek a természetes anyagok és természetes színek, valamint az élő növények használata az enteriőrben. Dekoráljunk minél több zölddel!

  1. Fürdőszoba, a nyugalom szigete. Letisztult, egyszerű formájú fürdőszobabútorokkal a napi tisztálkodásunk, szépítkezésünk is kellemesebb időtöltés. Tegyünk a fürdőszobába sok zöld növényt, ezek fokozzák a megnyugtató hangulatot. 

  1. A természetesség örök. Ne féljünk használni természetes anyagokat: fát, követ, téglát, agyagot, rattant. Dekoráljunk élő növényekkel. A természetből jöttünk, éljünk vele együtt. Természetes anyagok között élni a legkellemesebb.

  1. Hálószobai luxus. A hálószobák berendezésében és hangulatában 2020-ban egyszerre jelenik meg a természetesség és a luxus. Ívelt formájú ágyak, éjjeliszekrények, minőségi kárpitok és textíliák adják meg az életérzést.