h i r d e t é s

Lappangó fideszváltó hangulat Esztergomban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lappangó fideszváltó hangulat Esztergomban

2019. szeptember 21. - 10:48

 

A kormánypárt egyes csoportjai folyamatosan háborúznak egymással, most egy másik csapatot indítanak a választáson, nem az eddig uralkodót. Az emberek pedig félnek.

Előfordult már Esztergomban, hogy nem fideszes polgármestert választottak, de miután a képviselő-testület kormánypárti volt, el is lehetetlenült Tétényi Éva munkája. Azóta is a Fidesz irányítja a várost, de nem mindegy, hogy melyik. Ugyanis különböző csoportok vannak a párton belül, amelyek között folyik a belháború. Az önkormányzati választásokon most nem az csoport indul, amelyik eddig uralkodott.

Polgármesternek a MOL-vezér unokaöccsét jelölik, akitől feltehetően azt remélik, hogy kapcsolatai révén jócskán hoz majd a konyhára. Ezt a várakozást támasztja alá, hogy lepusztult, vagy éppen félig kész szállodákat már NER-lovagok kezére juttattak. A turizmus Esztergomban egy fontos ágazat.

Cserép János, az ellenzék jelöltje arról is beszélt Megbeszéljük című műsorunkban, hogy a Fidesz ígéreteiből szinte semmi sem valósult meg. A városon egyáltalán nem látszik, hogy mennyi bevétele van, mondjuk a Suzuki gyártól. Dicső múlt és dicstelen jelen – írta le a helyzetet az ellenzék jelöltje.

Tapasztalata szerint az emberek legtöbbször a közlekedésre panaszkodnak. Arra, hogy a belvárosban nem lehet parkolni, mert több nagy parkolót is megszüntettek. Egyszer már megszűnt a tömegközlekedés is, ami most is nehézkes, és még rosszabb lesz a helyzet, ha a buszállomást kiteszik a város szélére, márpedig ez fog történni, természetesen uniós pénzből.

Hogy fideszváltó hangulat van-e a városban? Cserép János szerint van ilyen, de lappangó, ám így volt ez Tétényi Éva megválasztásakor is. Az emberek félnek. Például nem engedik magukat lefotózni a kampányrendezvényeken, még úgy sem, hogy háttal állnak. Ha mégis megtörténik, akkor gyakran jelzik, hogy vegyék le a képeket az internetről.

A teljes interjút >> ide kattintva << lehet meghallgatni

Bolgár György/Klubrádió


 

h i r d e t é s