h i r d e t é s

Laptop-akkumulátorok, amik extra hosszan bírják töltés nélkül

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Laptop-akkumulátorok, amik extra hosszan bírják töltés nélkül

2020. november 19. - 08:48

Értelemszerűen igencsak keresettek a piacon azok a laptop-akkumulátorok, amelyekről bizonyítottan elmondható, hogy sokáig bírják töltés nélkül. A cikkben ezen modellek közül fogunk megmutatni néhányat. Egyúttal kiemeljük azt is, hogy milyen tényezők befolyásolhatják egy-egy laptop-akkumulátor teljesítményét.

Forrás: laptophardware.hu

Laptopvásárlásnál a legtöbbeknek fontos szempont, hogy az akkumulátor mennyit bír

A legtöbb felhasználónál kiemelt prioritást élvez laptop vásárlásakor az a tényező, hogy a kiszemelt készülék akkumulátora mennyire megbízható. Vagyis mennyi idővel lehet kalkulálni töltés nélkül, méghozzá zavartalan felhasználás mellett.

Persze ebben nincs semmi meglepő. Laptopot ugyanis főként a mobilitás miatt vásárolunk. Azt szeretnénk, ha lokációtól függetlenül gyakorlatilag bárhol tudnánk alkalmazni a készüléket, optimális esetben töltés nélkül.
Ennélfogva kiemelt jelentősége van annak, hogy a szóba jöhető laptopok akkumulátor szintjén milyen adottságokkal rendelkeznek.

Milyen módon lehet meghosszabbítani egy laptop-akkumulátor üzemidejét?

Alapvetően elmondható a laptopokról, hogy egy asztali géppel összevetve a processzorjuk teljesítménye alacsonyabb. Ennek pontosan az a célja, hogy a laptop kevesebb áramot fogyasszon és kevesebb hőt is termeljen.

Minél alacsonyabb ugyanis a laptop hőtermelése, annál több energia takarítható meg az akkumulátor szempontjából. Már csak azért is, mert a hűtőventilátorok szintén árammal működnek. Persze mindezek mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy pontosan mire is használjuk magát a laptopot.

Egy fejlett grafikát igénylő modern játék vagy pedig egy korszerű videóvágó program ugyanis sokkal inkább fogyasztja majd az áramot, mintha csak egyszerűen a szövegszerkesztőt használnánk, vagy mondjuk blogot olvasnánk az interneten.

Laptop-akkumulátorok, amik kiemelkedően sokáig bírják két töltés között

Természetesen a gyártók is fokozott figyelmet fordítanak a felhasználók igényeire, úgyhogy ennek szellemében az akkumulátorok teljesítményét is igyekeznek minél inkább kitolni. Ebből pedig kizárólag fejlett megoldások sülhetnek ki, amivel a laptopokat használók járnak jól.

Az egyik kiemelkedő modell ebből a szempontból a Dell XPS 13 9360. Igencsak beszédes adat vele kapcsolatban, hogy nem kevesebb mint 16 üzemórán keresztül állhat a rendelkezésünkre. Ha például ébredés után bekapcsoljuk és egész nap dolgozunk vele, akár estig nem is kell majd a töltő után keresgélnünk.

Ha még egy remek példát kellene megemlítenünk, akkor talán az Acer Aspire E 15 adottságait emelnénk ki. Annál is inkább, mivel a 10 órás üzemidő szintén megsüvegelendő teljesítménynek számít. Vagyis a laptop zökkenőmentesen bírhatja a strapát töltés nélkül egy teljes 8 órás műszakon át, közben pedig nem kell majd tölteni az akkumulátort.