h i r d e t é s

Lassan búcsút int a tél, a hét közepétől akár 20 fok is lehet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lassan búcsút int a tél, a hét közepétől akár 20 fok is lehet

2019. február 25. - 06:12

 

A pénteki erős hidegfront mögött a viharos északi széllel sarkvidéki eredetű légtömegek zúdultak fölénk. A lehűlés csak átmeneti lesz, a jövő hét elején újra tavaszias fordulatot vehet időjárásunk! - írja az Időjárás.hu.

Virágzik a téltemető virág a debreceni Nagyerdőben. Illusztráció: MTI Fotó: Czeglédy Zsolt

Hétfőn délelőtt a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, csapadék nem várható.  Délután a napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Megélénkül az északi szél. 3, 8 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn légköri front nem érkezik, de a fokozottan érzékenyek körében melegfronti tünetek felléphetnek, emellett a változékony idő is okozhat panaszokat. - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn frontmentes időszak köszönt be, de reggel kifejezetten hideg, néhol nyirkos idő lesz, és napközben is marad még a kissé hűvös idő. A kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők körében a végtagfájdalmak felerősödésére lehet számítani, a reggeli órákban lehetnek legerősebbek a tünetek. Az érintettek a panaszok enyhítésére egész nap tartsák melegen az ízületeiket. Napközben álmosság és fáradtságérzet is jelentkezhet, de inkább még csak a fokozottan érzékenyek körében. Ők már az éjszaka folyamán alvásproblémákat is tapasztalhatnak. 

Napközben még mindig fennáll a megfázásveszély, ugyanis a napsütés ellenére is hűvös marad a levegő, ez pedig megtévesztő lehet. Mindenképpen érdemes vastagon és rétegesen öltözni, az immunrendszert pedig továbbra is erősíteni. A sok napfény azonban mindennek ellenére is javítja a hangulatot és a közérzetet, a szabadban, a friss levegőn tett sétával is erősíthetjük az szervezetünk ellenálló-képességét.

Az előző napokban jelentősen kitisztult a levegő, már a légszennyezettség sem magas, érdemes tehát (jól felöltözve) minél többet sétálni, kirándulni.

A közlekedése során a balesetek elkerülése miatt vezessen lassabban, tartson nagyobb követési távolságot, és akár induljunk el otthonról korábban. Napközben a napsütés lehet zavaró, jó, ha van kéznél napszemüveg.

Vezető tünet a mai napon: migrén, fáradtság.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s