h i r d e t é s

Lassan-lassan beköszönt a tél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lassan-lassan beköszönt a tél

2023. január 19. - 04:10

Csütörtökön is többfelé lesz csapadék: főleg esőre kell készülni, de a Dunántúlon havas eső, hó is előfordulhat. Az erős északi széllel egyre hidegebb levegő érkezik.

Délnyugat felől ismét beborul az ég, és egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, majd az éjszaka második felében északnyugat, nyugat felől a Dunántúlon egyre több helyen válthat a halmazállapot havas esőre,
hóra.

Csütörtökön napközben borult lesz az ég, csak a Tiszántúlon szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Sok helyen várható csapadék, amely a Dunántúlon, a Duna mentén és az Északi-középhegységben egyre inkább havazás, havas eső, az Alföld legnagyobb részén döntően eső lehet. A hegyvidéki területek mellett - ahol akár vastagabb hóréteg is kialakulhat - síkvidéken a Dunakanyar-Zala/Somogy megye sávban van esély néhány cm-es olvadozó hóréteg kialakulására. A délkeleti megyékben egy-egy zivatar is lehet.

Késő délutánra szűnni kezd a csapadék, este már csak kevés helyen eshet. Hajnaltól a Dunántúlon az északi, míg csütörtök napközben az Alföldön a délnyugati szelet kísérik erős, helyenként viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 0 és 5, az Alföldön többnyire 5 és 10 fok között valószínű, de a keleti, délkeleti határ mentén 11, 12 fok is lehet.

Orvosmeteorológia

Kettősfronti hatás várható, emiatt egy újabb nehéz nap vár a frontérzékenyekre.

Fejfájás, migrén, keringési- és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, továbbra is intenzívek lehetnek mind a kopásos, mind pedig a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak.

Tompaság, bágyadtság, dekoncentráltság és alvászavarok is előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Romlik hő- és komfortérzetünk.

Itt az influenzajárvány, öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!