h i r d e t é s

Lassan magára talál a nyár, sok napsütés várható

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lassan magára talál a nyár, sok napsütés várható

2020. június 24. - 06:16

 

Szerdán délelőtt az ország nagy részén gyengén felhős vagy derült lesz az ég, az északi tájakon alakulhatnak ki záporok. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Délután a változó mennyiségű felhőzet mellett több órára kisüt a nap, csapadékra az északi és középső területeken élők számíthatnak. Élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Nem pihen a szervezetünk, a terhelésnek nincs vége. Az elmúlt napokon sokunk napját megnehezítette az időjárás. - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán folytatódik a frontmentes időszak. A reggeli időszakban a megszokottnál erősebben lehűl a levegő, helyenként a leghidegebb órákban csupán 10 fokot mérhetünk. A hűvös időben a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők végtagfájdalmakat tapasztalhatnak: ha ön is érintett, akkor ezeket akár egy néhány perces tornával is mérsékelheti, délutánra pedig mindenhol mérséklődnek is a tünetek.

Napközben gyorsan melegszik a levegő, nagy lesz tehát a napi hőingás, amely keringési és szívproblémákat okozhat.

Ha érzékeny, akkor vérnyomás-ingadozás és múló rosszullétek jelentkezhetnek, ebben az esetben nem ajánlott megterhelő fizikai munkát végeznie. Az északnyugati szél több helyen erős marad, emiatt a szélre érzékenyek továbbra is fejfájást és szokatlan stresszt tapasztalhatnak.

Az év ezen időszakában is fontos szervezete védekezőképességének erősítése, naponta több alkalommal fogyasszon valamilyen idénygyümölcsöt vagy zöldséget.

Az időjárás alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, de az ország északi részein számítani kell záporokra, zivatarokra. Az UV-sugárzás a napos időszakokban nagyon erős lesz! Az allergiásoknál a pázsitfűfélék és a csalánfélék okozhatnak panaszokat, emellett a kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is eléri a magas-nagyon magas szintnet.

A közlekedésben az erős oldalszél és a zivatarok okozzák a fő veszélyt. Az erős oldalszél hatására csökken a menetstabilitás, zivatarok környezetében pedig heves csapadékhullásra kell készülni. A balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel és legyen nagyon körültekintő.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s