h i r d e t é s

Lassan melegszik az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lassan melegszik az idő

2018. június 25. - 06:32

 

Hétfőtől lassan melegszik az idő és fokozatosan elérjük a 25 fokot.  - írja az Időjárás.hu

A napsütést időnként zavarják felhők, helyenként alakulhat ki zápor.

Délelőtt a napsütés melletti időnkénti felhősödésből zápor kialakulhat.

Délután a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, helyenként zápor várható. Az északi szél élénk lesz.

A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem érkezik időjárási front térségünkbe, ezért amennyiben a kifejezetten a frontokra érzékenyek körébe tartozik, akkor kedvező, pihentető időben lesz része. - írja a meteoklinika.hu

Ha azonban fokozottan érzékeny a délelőtti intenzívebb melegedésre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. A tompaság egyébként is jellemző lehet, érdemes élénkítenie magát valamivel: lehetőleg a zöld teát válassza, amit bátran frissíthet egy kis mentával.

Egyébként is fontos, hogy folyamatosan gondoskodjon a víz és ásványi anyag pótlásáról. Ennek érdekében fogyasszon gyengén sózott, sok friss zöldséget, salátát tartalmazó könnyű fogásokat, illetve testtömegtől függően 2-3 liter tiszta vizet, vagy cukormentes teákat, limonádét. A csokoládé, a krémes sütemények kerülendőek, édesség helyett a gyerekeknek is inkább gyümölcsből készült desszerteket adjon.

Nem szabad elfelejteni, hogy most már nagyon erős UV-sugárzás érheti a bőrét! 11 és 15 óra között az UV-index elérheti, illetve meghaladhatja a 7-es fokozatot, emiatt pedig már akkor is megpirulhat, leéghet a bőre, ha nem tartozik a fokozottan érzékenyek csoportjába. A déli órákban kerülendő a tűző napon való tartózkodás!

A pollenterhelés még nem magas, de a héten várhatóan emelkedik a koncentráció mértéke. A pázsitfűfélék és a csalánfélék okozhatják a legtöbb és a legintenzívebb panaszokat. Ha érintett, akkor mellőze a hét további napjaiban a tejtermékek fogyasztását, és lehetőleg a sportolást se a szabad levegőn végezze – vagy erre a célra válassza az esti, illetve a hajnali órákat.

A közlekedők dolgát főként a vakító napsütés nehezítheti meg, fokozódik a balesetveszély. Mindig legyen kéznél napszemüveg az ilyen esetekre! Emellett helyenként záporoktól nedves útszakaszok fogadhatják.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s