h i r d e t é s

Lassan visszasettenkedik a tavasz, a sok napsütés mellett feltámad a szél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lassan visszasettenkedik a tavasz, a sok napsütés mellett feltámad a szél

2020. április 20. - 06:16

Hétfőn délelőtt a változó mennyiségű felhőzet mellett sok napsütésnek örülhetünk, csapadék nem lesz. - írja az idojaras.hu.

Virágzó japáncseresznyefák Ungvár belvárosában. Forrás: MTI Fotó: Nemes János

 Délután gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Az északkeleti szél erős lesz. Kora délután 11, 16 fok várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem érkezik front, a szélre érzékenyek panaszai felerősödhetnek, a frontérzékenyek szervezete megpihen. - írja a meteoklinika.hu.

Hétfőn nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten. Amennyiben kifejezetten frontérzékeny, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékeny a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez. Napközben kínzó fejfájást tapasztalhat, ebben az estben több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt – az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerülje!

A hőmérséklet csúcsértékei az átlagos alá süllyednek 1-2 fokkal, ennek köszönhetően megszűnnek a melegfrontot jellemző tünetek.

A szabadtéri tevékenységeket nem zavarja csapadék, sok napsütés várható. A jóidő ellenére ajánlott otthon maradni és csak a legszükségesebb esetben mozduljon ki.

A pollenterhelés jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet.

A közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni. Az erős széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is fokozhatják a balesetveszélyt! Legyen nagyon körültekintő és vezessen óvatosan!

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, stressz, nyugtalanság. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.