h i r d e t é s

Látogatási tilalom lesz hétfőtől ezekben a kórházakban

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Látogatási tilalom lesz hétfőtől ezekben a kórházakban

2023. január 29. - 10:24

Látogatási tilalmat rendeltek el a Békés megyei kórházakban az influenzaszerű tünetekkel küzdő betegek számának emelkedése miatt. A korlátozás hétfőtől – vagyis január 30-ától – visszavonásig érvényes.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Látogatási tilalom lesz január 30-ától a Békés megyei kórházakban. Az intézkedés érinti a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményét, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet összes fekvőbetegosztályát.

Csak az oltottakat engedik be

Azokra azonban nem vonatkozik a tilalom, akik írásos igazolással, illetve védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi, influenza elleni szezonális védőoltást. A szülő nőkkel pedig csupán olyan hozzátartozó lehet bent a szülőszobán, akinek nincs felső légúti panasza és védőfelszerelést használ.

Gyorsan terjed a fertőzés

Békés megye az ország egyik olyan térsége, ahol jelenleg a leggyorsabban terjed az influenza. Az év harmadik hetében Győr-Moson-Sopron és Békés megyében volt a legtöbb új beteg a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentése szerint. (hazipatika.com)


Kommentelne? Kattintson ide!