h i r d e t é s

Lattmann Tamás: NER-inkompatibilis hippi dolgok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lattmann Tamás: NER-inkompatibilis hippi dolgok

2018. április 20. - 14:14

 

Péterfalvi Attila Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője minőségében kénytelen volt kijönni a fényre egy állásfoglalással az OLAF kontra Tiborc ügyben. - írja a gepnarancs.hu.

Illusztráció: 444.hu

A nemzet feljelentője, Tényi István áldásos tevékenységének köszönhetően egyértelműen megtudhattuk, mik Péterfalvi preferenciái.

Lattmann Tamás közösségi oldalán osztotta meg véleményét:

“Ööö… “Az Elios-ügyben megfogalmazott OLAF-ajánlás a büntetőeljárásban feljelentésnek minősül, így Péterfalvi Attila szerint annak megismerésére a vonatkozó jogszabály rendelkezéseit kell alkalmazni, írja a Magyar Idők. Márpedig – mutatott rá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője – a büntetőeljárás ezen rendelkezése nem ad arra felhatalmazást, hogy a nyomozás iratait vagy annak meghatározott részét közérdekből lehessen megismerni, mint ahogyan arra sincs jogi lehetőség, hogy annak másolatait kiadják.”

Szóval az van, hogy van egy uniós közpénzekkel való visszaélésről szóló, uniós szabályoknak megfelelően, uniós jogszabályok alapján, uniós intézmény által készített okirat, aminek adattartalmának nyilvánosságát egy belső jogi szabály korlátozhatja a “címzetes egyetemi tanár” szerint. Helló, normahierarchia, uniós jog elsőbbsége, meg egyéb NER-inkompatibilis hippi dolgok. Marad nekünk a NER-kompatibilis “adatvédelem”, aminek az a lényege, hogy az adatot akkor kell védeni, amikor az a Fidesznek érdeke.

Csak azt nem értem, hogy miért nem ugyanígy gondolta Péterfalvi, amikor még 2014-ben a Norvég Alap/Ökotárs zaklatása során következetesen azt az álláspontot képviselte, hogy az Ökotársnak még az uniós/norvég közpénz tekintetében is minden adatot közérdekből ki kell hogy adjon az akkor még G-nap előtti HírTV/Magyar Nemzet “közérdekű adatigényléseire”. Ja, de, ugyanígy gondolta, az volt a lényeg, hogy mi az érdeke a Fidesznek. Szánalmas, nevetséges.”

gepnarancs.hu


 

h i r d e t é s