h i r d e t é s

Látványra téli, érzetre koratavaszi idő lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Látványra téli, érzetre koratavaszi idő lesz

2022. december 26. - 05:43

Folytatódik a kora tavaszias hőmérsékletű, enyhe idő, de már csak kevés helyen süthet ki a nap.

Többfelé lesz párás, főként északon, északkeleten, valamint nyugaton, északnyugaton ködös a reggel, ami északon, északkeleten napközben tartósan megmaradhat. Naposabb időszakok a Dunántúlon és délen lehetnek, máshol a felhők lesznek túlsúlyban. Keleten, délkeleten néhol kisebb eső kialakulhat.
A Dunántúl déli felén megerősödik a délnyugati szél. Délutánra 5 és 15 fok közé melegszik a levegő, északon lesz hidegebb, délnyugaton legenyhébb az idő.

Orvosmeteorológia

Estig nem érkezik front, de a nyirkos, többfelé ködös reggelen felerősödhetnek az ízületi panaszok, nyugaton inkább a gyulladásos, máshol a kopásos eredetűek.
A tartósabban ködös, borongós északi tájakon napközben is tartósan fennállhatnak ezek a panaszok, emellett lehangoltság, bágyadtság jelentkezhet.
A naposabb déli tájakon élők hangulata, közérzete viszont javulhat.
A szél délnyugaton erős lesz, ez fejfájást, migrént, valamint ingerkékenységet, nyugtalanságot okozhat.
Réetegs öltözet viselése ajánlott, nagy lesz a megfázásveszély.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.