h i r d e t é s

Lavrov kivonult az ENSZ BT üléséről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lavrov kivonult az ENSZ BT üléséről

2022. szeptember 23. - 07:42

Szergej Lavrov miután elmondta beszédét az ENSZ Biztonsági Tanácsának csütörtöki ülésén, kivonult a teremből – írja a Telex.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter - Forrás: NBC News

Beszédében azt hangsúlyozta, hogy egy orosz agresszióról szóló narratívát próbálnak rájuk kényszeríteni, miközben Ukrajnát totalitáriusnak nevezte, és aggodalmát fejezte ki az orosz hadifoglyok sorsa miatt. Arra is kitért, hogy nem bízik a Nemzetközi Büntetőbíróságban.

Az amerikai külügyminiszter, Anthony Blinken arról beszélt, hogy Putyin eldöntötte, nem enyhít a jelenlegi helyzeten, hanem még több olajat önt a tűzre. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter pedig kijelentette, az orosz diplomaták bűnrészesek, és megpróbálják elfedni az Oroszország által elkövetett bűncselekményeket. (atv.hu)

 

“A háborús inflációra és az elszabaduló energiaárakra egyetlen megoldás van: a béke. Magyarország békét akar” - a magyar külügyminiszter New Yorkban folytatott megbeszélést Lavrovval.

Felhasználva az ENSZ adta lehetőségeket, mondta el Szergej Lavrovnak mindezt, “sajnos egyedüli EU-s külügyminiszterként” - írta a közösségi oldalán Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter előtte a Spirit FM-nek azt nyilatkozta: “mindent megteszünk azért, hogy megvédjük Magyarország biztonságát”, “mi a béke pártján vagyunk”. Eddig elkerültünk minden olyan intézkedést, ami Magyarországot is bevonhatná a háborúba, hogy a magyar emberek biztonságát garantálni tudjuk– hangsúlyozta. Szijjártó Péter a béketárgyalások kapcsán azt mondta: újra felajánlja Magyarországot a béketárgyalás helyszíneként”. (atv.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky