h i r d e t é s


Lázár így hergeli a fideszeseket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár így hergeli a fideszeseket

2017. szeptember 24. - 08:38

 

Ahhoz képest, hogy Lázár János – megérezve pozíciója homlokán reszkető lézerpöttyel is felérő hátulütőit – a választások idején inkább választókerületére akar koncentrálni, nem marad tétlen az addig rendelkezésére álló időben sem. Sőt mi több, szükségét érezte interjút adni a Magyar Időknek.

Tanulságos anyagról van szó, különösen annak tükrében, hogyan kell hergelni az olvasókat. Arra a tényre egyébként az Index munkatársa is felhívta a figyelmet, hogy Lázár összesen 19 alkalommal említette Soros nevét.

A Noam Chomsky nevével fémjelzett manipulációs technika értelmében tudjuk, hogy minden sikeres tekintélyuralmi rendszernek szüksége van ellenségképekre. Nálunk nem telhet el úgy nap, hogy Soros György ne követett volna el valami magyarellenes akciót a kormánypárti média szerint.

Lázár úgy véli, hogy egy Amerikából érkezett gazdag ember szava nem érhet többet annak demokratikus úton megválasztott vezetőiénél. Arról azonban, hogy mi a helyzet a demokratikusan hatalomba ültetett zsebdiktátorokkal és csepűrágóikkal, igyekezett mélyen hallgatni, noha egy másik kijelentésében így fogalmaz:

„Szerintünk Európa nem egy multinacionális cég, hanem kultúra, identitás és életforma. Európa vezetői pedig nem a részvényeseknek tartoznak felelősséggel, hanem az európai polgároknak. „Európa az európaiaké” – ebben a meggyőződésünkben csak megerősítenek minket a nyugat-európai liberális bevándorláspolitika egyre látványosabb kudarcai.”

Mondja ezt úgy Lázár, hogy éppen ő és pártja felel az elmúlt időszak legsúlyosabb, magyar (ebből fakadóan még európai) polgárokat ért jogfosztásáért. Másfelől különös szavak ezek annak tudatában. hogy a fenti retorika veszélyesen hasonlít a szélsőjobboldali gyűlöletideológiára.

Kénytelenek vagyunk rávilágítani arra is, hogy a hergelés, szándékos tényferdítés és terelés, a kevésbé felkészültek ingerlése nem más, mint legmocskosabb uszítás és mint olyan, nem biztos, hogy tényszerűnek vehetjük annak bármely részét.

Az már kevésbé ismert tény, hogy a legprofibb hazugságok 80%-ban az  igazságra épülnek. Így válnak a fogadó fél számára könnyebben „emészthetővé”. Kínos, hogy Lázár hazugságai – e premissza tükrében véletlenül sem nevezhetők „profinak” – mégis nagy tömegekre borítja a szellemi leárnyékoltság légmentesen záródó burkát.h i r d e t é s

betöltés..

;