h i r d e t é s

Lázár János földet venne

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lázár János földet venne

2021. április 06. - 15:51

 

A képviselő batidai vadászkastélya közelében vásárolni 57 millióért földet.

A kép illusztráció! - Forrás: Lázár János hivatalos oldala

Lázár János annak a batidai vadászkastélynak a közelében tervez földet venni 57 millió forintért, amiben a minisztersége végén tulajdonrészt is szerzett, írja a kifüggesztett hirdetmény alapján az Átlátszó. A képviselő a vételár 90 százalékát, azaz 45,8 millió forintot a Takarékbank Zrt.-től kapott hitelből fedezne. A Takarékbank is tagja a Mészáros Lőrinc körül épülő szuperbanknak, aminek a létrehozását Orbán Viktor rendeletben minősített nemzetstratégiai jelentőségűnek.

Lázár korábban tagadta, hogy köze lenne a kastélyhoz, ami az egyik tanácsadója valahogy pont oda épített, ahol a politikus anyjának és fiainak a földjei, valamint vadászterülete fekszik. Majd a 2018-as választások utáni vagyonbevallásában már feltüntette, hogy 10 százalékos tulajdonrészt szerzett az épületet felhúzó Grosswiese Zrt.-ben. A mostani 22,9 hektáros földszerzéssel a vadászkastély körüli területek többsége a Lázár család kezébe kerülhet.

Lázár sajtósa, Göbl Vilmos az Átlátszónak azt mondta, hogy a főnöke a területen gazdálkodni akar, először növénytermesztéssel, később állattenyésztéssel akar foglalkozni. Hozzátette, a többi földterületen hamarosan lejárnak a bérleti szerződések, Lázár János azokon is gazdálkodni fog. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s