h i r d e t é s

Leáll a Volkswagen pozsonyi gyára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Leáll a Volkswagen pozsonyi gyára

2022. április 02. - 05:34

A Volkswagen konszern pozsonyi üzemében egy hétre le kell állítani a teljes termelést, mert a világpiacon továbbra is fennálló chiphiányt tovább súlyosbítja az ukrajnai háború - idézte a német dpa hírügynökség a vállalat szóvivőjét.

A kép illusztráció! - Forrás: Felvidék.ma

Lucia Kovarovic Makayova a hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy "az alkatrészhiány miatt április 4. és 8. között minden műszakban szünetelni fog a termelés". A leállást "az ellátási láncok logisztikai feltöltésére és a következő hetekben a nagyobb beszállítói stabilitás elérésére" használják fel.    

Március 21-én és 22-én két napra már leállt egyszer a termelés a pozsonyi üzemben. Akkor azzal indokolták a leállást, hogy a Volkswagen Slovakia szakértői a teljes csoporttal és az érintett beszállítókkal szorosan együttműködve dolgoznak az alternatív megoldásokon, hogy a lehető legnagyobb szállítási stabilitást garantálhassák az ügyfeleiknek.    

A pozsonyi gyár kulcsszerepet tölt be a Volkswagen csoporton belül, mivel öt márka autóit gyártják itt egyidejűleg, és az üzem szükség esetén képes átvenni más nemzetközi telephelyek termelését is.    

Jelenleg a Volkswagen Slovakia mintegy 12 ezer alkalmazottja a fővárosban, Pozsonyban és két kisebb telephelyen többek között a VW Touareg és a Porsche Cayenne, az Audi Q7 és Q8, valamint a Volkswagen Up, a Seat Mii és a Skoda Citigo modelleket szereli össze. (MTI) / Portfolio