fbpx Lebuktatok, fiúk! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Lebuktatok, fiúk!

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Lebuktatok, fiúk!

2021. július 24. - 09:39

 

Lebuktatok. Isten bizony, részvéttel vagyok. 

A kép illusztráció! - Forrás: Flickr

József Attila is megírta, hogy "Testvér, segítsd a legbukottakat." Meg hogy "gondolj reánk, kik fel-le futkosunk." De tényleg, minek futkostok fel-le, hülye magyarázatokkal, egymásnak is ellentmondva? Három napig tartott, míg egy nyamvadt népszavazást kiötlöttetek, mit mondjak, elég bárgyúra sikeredett. Valami rémlett nektek a közmondásról, miszerint hamarább elérni a hazug népszavazást, mint a sánta Pegazust, és most ez volt a lényeg. Hogy a Pegazust utol ne érjék, ha már a lebukástól így lesántult szegény.

De tényleg, fiúk, ezzel az erővel akár be is ismerhetnétek az egészet. Pegasust, Fudant és ki tudja, mit még, amit most éppen dugdosni akartok a népszavazás hajcihője mögött. Hiszen éppen ezzel vallottátok be leginkább, hogy valami bűzlik. "Gondoljatok a büdös küblire" - szól az idézett József Attila vers is. Hát gondoltatok. Annyira büdös, hogy egész népszavazás kell a szagelszíváshoz. Ezzel a trükkel próbálkoztatok már 2016-ban is. Akkor a kopasz haverjaitok akadályoztak meg egy népszavazást a Választási Irodánál, és hogy le ne bukjatok, másnap ti hirdettétek meg a kvóta-referendumot: legyen inkább arról szó! Kár, hogy az ellenzéki bojkott miatt azt sem sikerült érvényesre kerekíteni. Nem is kérdés, hogy erre az új pocsékságra is bojkott a válasz. Éppen gyermekvédelemből. Csak nem képzelitek, hogy majd asszisztálunk a gyerekeink belekeveréséhez a piti játszmáitokba? Ha falazni akartok egymásnak, tegyétek nélkülünk!

Orbán pénteken előre beárazta a kudarcot: á, nem is számít az érvényesség, ez csak politikai véleménynyilvánítás Brüsszel ellen. (Kösz, hogy szóltál, akkor pláne nem megyek.) Mert "Brüsszel" háborút indított ellenünk. Ez - mint elhangzott - abból áll, hogy nem átallottak 56 oldalas bírálatot küldeni a melegellenes törvényről. 56 egész oldalt kellene a kormánytagoknak elolvasni! És egyetlen sárga fejecskés szmájli sincs benne segítségként! Már megint ez a liberális gyarmattartó fölényeskedés. Valahogy azt is be kellene venni a népszavazásba, hogy Brüsszel ne csak az óvodába ne jöhessen be, de ne is írhasson nekünk.

Vagy csak portósan.

A miniszterelnök az ártatlanságában megsértett szűzlány hangján cáfolta, hogy a népszavazás csak elterelő hadművelet lenne. "Azt gondolni, hogy a magyar ember csak egy ügyet tud a fejében tartani, az egy sértő feltételezés." Hát, lehet, hogy a magyar ember több ügyet is fejben tud tartani, de sajnos a miniszterekre a jelek szerint ez nem jellemző. Egyszerűen képtelenek voltak akár egyetlen ügyben is fejben tartani, mit mondtak kollégáik öt perccel azelőtt a Pegasusról. Ilyen össze-vissza beszédet utoljára Szájer ereszmutatványánál és Borkai fenékvillantásánál tapasztalhattunk. Kár, hogy a népszavazás akkor kimaradt. Úgy lett volna teljes a mulatság.

Én nem tudom, miért fizetik Rogánt meg Habonyt, de a kommunikáció két, egymással teljesen ellentétes irányban indult meg. Az egyik verzió szerint nem történt semmi, az egész puszta hisztéria. Gulyás azért óvott a nemzetbiztonsági bizottság ülésétől - ahová viszont Pintér a megjelenését ígérte -, mert az hisztériát kelt. Szegény fideszeseket mindenképpen meg kell óvni a hisztériás rohamtól, csúnya látvány lenne, ahogy Halász János és a többiek a földhöz verik magukat. Mintha eddig is lettek volna problémáik a feladataik ellátásával, hát még, ha a fejüket is bevernék!

Mivel nem történt semmi, világos, hogy kormányülésen sem merült fel a téma, és a miniszterelnöknek sem volt mondandója a rádióban. A miniszterek versengve jelentették be, hogy ehhez a semmihez nekik személyesen különösen semmi közük. Szijjártó rohanvást szögezte le, hogy az alája tartozó, kémelhárítással foglalkozó Információs Hivatal nem csinált semmit. Ami azért baj, mert ezzel eléggé megnehezítette a kormánysajtó lelkes igyekezetét annak bizonyítására, hogy a lehallgatott újságírók valóban kémek lehettek, pl. Amerikában is jártak már, ott pedig mindenki bekémül. (Nyugat-Európában meg bebuzul, mindenütt jó, de hiába, a legjobb otthon.) Az igazságügyminiszter is kimosta magát: noha a törvény szerint neki kell engedélyeznie a lehallgatásokat, de ezt rég átpasszolta az államtitkárjának. Nincs neki erre ideje, újabban már napi ötnek kell zöld utat adni. Te mikor szeretnél sorra kerülni, a hétfő vagy a szerda az alkalmasabb?
Sajnos azonnal kibontakozott az ezzel ellentétes kommunikációs taktika, Kovács Zoltántól Bayer Zsoltig. Nemhogy nincs ügy, hanem nagyon is van: világméretű összeesküvés Orbán megbuktatására, a baloldali világsajtó, Soros, az Unió, valamint az amerikai titkosszolgálatok részvételével. (Gyurcsány csak lazsál, nem tudom, minek tartjuk.) Így aztán a Békemenetet is rá kell ereszteni az USA nagykövetségére. Mindenki hibás, kivéve a kormányt. Kénytelen vagyok Szele Tamás vaskos, ámde tömör jellemzését idézni: "Naná, olyan nincs, hogy mi tojtunk a saját gatyánkba."

A lebukást leplező kormányzati kommunikáció kígyója kezd a saját farkába harapni. Aggódom. Lehet, hogy ebből a saját farkába harapásból még a végén valami nemátalakító műtét lesz?

Nem lehet eléggé vigyázni.

Lendvai ildikó / nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s