fbpx Lecsapott a TEK az éjszakai élet hírhedt alakjára | CIVILHETES

h i r d e t é s

Lecsapott a TEK az éjszakai élet hírhedt alakjára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lecsapott a TEK az éjszakai élet hírhedt alakjára

2021. október 09. - 19:36

 

A Turek becenevű férfit több gyilkossággal is szóba hozták a 90-es évekből.

Turek, új nevén D. Alex a JOJ televízió 2011-es felvételén - Forrás: parameter.sk

Péntek este őrizetbe vette a TEK és az NNI az éjszakai életben és az alvilágban is jól ismert H. Sándort, azaz Tureket – írja a Pesti Srácok. Egyelőre nem világos, mivel gyanúsítják, ugyanakkor az őrizetbevétel után 24 órával azt is közölni kell vele a hatóságoknak. A lap úgy tudja, a rendőrség újra nyílt nyomozást folytat az 1999-es Döcher-gyilkosság ügyében, és rendőri körökben már korábban emlegették a nevét mint lehetséges felbujtót, igaz, GYANÚSÍTÁST SOHA NEM KÖZÖLTEK VELE.

Döchert és Bulgár Misiként ismert alvilági társát 1999. február 2-án gyilkolták meg egy XV. kerületi presszóban. A sötét hosszú kabátot, fején kapucnit, arcán sálat viselő tettes vélhetően egy 7.65-ös cseh gyártmányú, Scorpion géppisztolyból adott le húsz lövést. Egyik áldozatát tarkón, másikat szembe lőtte. A leszámolás alig néhány másodpercig tartott, majd a gyilkos sietve távozott. Döcherék belekeveredtek egy fegyverkereskedelem miatti üzleti-elszámolási vitába, ez vezethetett a leszámoláshoz.

A leszámolás után a Turek becenevű H. Sándor Szlovákiába tette át a székhelyét, és az 1999-es dunaszerdahelyi mészárlással is meggyanúsították a helyi hatóságok. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyvédje szerint nincs olyan bizonyíték, amely alátámasztaná védence bűnösségét, sőt, a védő szerint ez az eljárás Turek számára kedvezően zárulhat idén. A lap arról is írt, hogy Turek időközben nevet változtatott, és D. Alexként működtette építési vállalkozását. (Index)


 

Kommentek

h i r d e t é s