h i r d e t é s

Leégett a Testnevelési Egyetemen Sportcsarnoka

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leégett a Testnevelési Egyetemen Sportcsarnoka

2015. október 15. - 09:29
0 komment

 

Porig égett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten, a XII. kerületi Alkotás úton csütörtök hajnalban. Lángolt a mellette álló ötemeletes irodaház is, a környéket egy időre lezárták, a kollégiumból kiküldték a diákokat. Senkit sem engednek a leégett épület közelébe. 

Fotó: Polyák Attila - Origo

Teljesen leégett a Testnevelési Egyetem háromezer négyzetméteres sportcsarnoka csütörtökön korán reggel Budapesten. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Origónak azt mondta, hogy az épület menthetetlen - írja az Origo.

A lángok átterjedtek a sportcsarnok melletti ötemeletes irodaház homlokzatára is, de azt az épületet megmentették a tűzoltók.  

Nagy erőkkel vonultak ki

A katasztrófavédelem tíz járművel hatvan tűzoltót riasztott a helyszínre. Hogy mitől kapott lángra az épület, egyelőre nem tudni, ezt majd a tűzvizsgálat deríti ki - mondta Kisdi Máté. Úgy tudjuk, hogy senki sem sérült meg.  

A leégett sportcsarnokban - nem a kosárcsarnok és nem is az uszoda - tárolták a tavaly döntőt játszó NBI B-s női kosárcsapat sportfelszerelését. Azok a játékosok, akikkel beszéltünk, még nem tudják, mi lett ennek a sorsa, de valószínűleg megsemmisült a tűzben. Az Origo úgy tudja, hogy a csapat mai edzése elmarad, azt pedig még nem tudják, hogy a holnapi mérkőzésre lesz-e felszerelésük. 

Hatalmas lángokkal égett

Az egyetemen kollégiumában lakó diákok tudósítónknak azt mondták, hogy reggel fél hatkor ébresztették őket, és azonnal el kellett hagyniuk a kollégiumot. Többen azt mondták, hogyfélelemetes látvány volt a több méteres lángokkal égő sportcsarnok.Végül nem sokkal hét óra után mehettek vissza az épületbe.

Információink szerint a sportcsarnok teteje beolmlott, és már az állva maradt vasszerkezet is veszélyesen megdőlt, ezért egyelőre senki sem mehet az épület közelébe.  

A tűz miatt a rendőrök egy időre lezárták az Alkotás utat a Márvány utca és a BAH-csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között. A környéken nagy a torlódás. 

 

origo.hu (Címlap: Fotó: Polyák Attila - Origo)


 

h i r d e t é s