fbpx Lefújta hivatalosan is Orbán Viktor a földszerzést külföldön | CIVILHETES

h i r d e t é s

Lefújta hivatalosan is Orbán Viktor a földszerzést külföldön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lefújta hivatalosan is Orbán Viktor a földszerzést külföldön

2021. október 13. - 07:14

 

Visszavonták a Termőföld Magántőkealap létrehozásáról szóló döntést.

A kép illusztráció! - Forrás: Euronews

Magyar Közlönyben megjelent az az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat, amely azonnali hatállyal visszavonta a Termőföld Magántőkealap létrehozásáról szóló korábbi döntést.

Ezt kedden a szlovák kormányfő üdvözölte. Az este megjelent friss  közlönyből az is kiderül, hogy a korábban az alapnak átadott forrást a külügyminiszter nem használhatja fel, mert annak sorsáról a kormány később dönt.

Orbán Viktor még júliusban, szintén egy kormányhatározatban utasította Szijjártó Pétert, hogy szeptember végéig hozza létre a Termőföld Magántőkealapot, amely megteremtette volna „a hazai mezőgazdasági vállalkozások nemzetközi terjeszkedésének alapjait”. Az alap 400 millió eurós (144 milliárd forint) keretösszegének 70 százalékát a magyar állam biztosította volna a költségvetésből.

A határon túli földvásárlás ügye múlt héten került terítékre, amikor  Ivan Korcok szlovák külügyminiszter jelezte Szijjártó Péternek, Pozsony a jövőben nem a sajtóhírekbők akarja megtudni, mit akar az Orbán-kormány a Szlovákiában felvásárolt földdel, ingatlannal. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s