h i r d e t é s

Legalább öten fertőződtek meg egy budapesti idősotthonban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Legalább öten fertőződtek meg egy budapesti idősotthonban

2020. április 04. - 06:59

 

Több koronavírusfertőzéses beteget diagnosztizáltak a Pesti Úti Idősek Otthonában.

Forrás: Google Street View

A járványügyi veszélyhelyzet kihirdetésével egyidőben látogatási tilalmat rendeltek el az idősotthonokban, mivel a 65 éven felüliek a legveszélyeztetettebb csoport. Ennek ellenére a fertőzés megjelent a Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonában. Az intézmény 5 lakóját koronavírus-fertőzés gyanújával szállították tegnap kórházba.

A Fővárosi Önkormányzat egy magánlabor segítségével azonnal 200 teszt levételéről intézkedett, mind az ellátó szociális dolgozók, illetve a szükséges körben a bentlakók körében.   

Bár a fertőzés vélhetően még a látogatási tilalom előtti időszakhoz köthető, az idősotthonok fokozott védelme érdekében a főpolgármester a korábbi, az emberi erőforrások miniszterének küldött levelével összhangban továbbra is rendkívül fontosnak tartja, hogy a kórházakból, fekvőbeteg-ellátó intézményekből csak egyértelműen negatív koronavírus-teszt birtokában engedjenek vissza idős embereket a szociális otthonokba, mert a látogatási tilalom betartása mellett is e nélkül az ilyen kívülről beérkező lakók fokozott kockázatot jelentenek a veszélyeztetett korosztályba tartozó embereket gondozó intézményekben. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s