h i r d e t é s

Lehűl az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lehűl az idő

2019. március 18. - 06:31

 

Hétfőtől visszaesik a hőmérséklet, csapadék is érkezik. A hét második felében azonban már ismét szép idő lesz! - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Tiszántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet. A Dunántúlon többfelé várható eső. 

Délután a Dunántúlon borult, csapadékos lesz az idő, a Tiszántúlon a több órás napsütés várható. Az északnyugati szél élénk lesz. A csapadékos tájakon 6, 8 fok között alakul a hőmérséklet, a napos területeken 17, 19 fokig melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn északnyugat felől hidegfronti érkezik térségünkbe. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök. - írja a meteoklinika.hu

A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak. A megterhelő élettani helyzetben elsősorban a Dunántúlon intenzív tünetek jelentkezésére is fel kell készülni, ezért az idősek és a krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikai terhelést és pihenjenek többet! Az északnyugati irányú szél nagy területen megélénkül, többfelé megerősödik. A megerősödő légmozgás további terhelést ró a szélre érzékenyek szervezetére: a front okozta tünetek fokozódhatnak, emellett ingerlékenység és nyugtalanság is felléphet.

A Tiszántúlon napközben még melegfronti hatásra is számítani kell, az itt élők napját migrén, fáradékonyság és tompaság nehezíti.

Szabadtéri tevékenységeket a Dunántúlon zavarhatja eső, itt a szabadtéri programok idején szükség lesz az esőre, esőkabátra. A Dunántúlon a csapadék és a felhős idő következtében romlik a hő-és komfortérzet, ajánlott a réteges öltözet.  A Tiszántúlon érdemes kihasználni a napsütést és minél több időt a friss levegőn tölteni.

A közlekedés során a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozz a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv, az erős oldalszél ronthat a gépjármű menetstabilitásán, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s