h i r d e t é s

Lehűlés kezdődik, de csak átmeneti lesz!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lehűlés kezdődik, de csak átmeneti lesz!

2019. február 20. - 05:58

 

A következő napokban egyre többfelé képződik pára és köd, amely helyenként napközben is tartósan megmarad. - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Miskolcon elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát (MTI). 

Délelőtt a ködfoltok megszűnését követően változóan felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. 

Délután a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadék nem várható. Megélénkül az északnyugati szél. Kora délután 8, 13 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán egy északnyugat felől érkező gyenge hidegfront mellett folytatódik a változékony időszak, nem pihenhet a szervezetünk. - írja a meteoklinika.hu

A front előtt keleten, délen a magasabb hőmérsékletek mellett gyenge melegfront jellegű tüneteket, így kisebb alvászavarokat, koncentrálási problémákat tapasztalhat, de a nap második felében már ott is a hidegfront fejti ki hatását. Többeknél jelentkezhet görcsös típusú fejfájás, izom- és hasi görcsök, a megélénkülő szél pedig fokozhatja a problémát. A változás a szívbetegeket és a keringési rendellenességekkel élőket is megviseli: vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, szédülést tapasztalhatnak. 

A szabadtéri tevékenységek idejére öltözzön rétegesen, a szél miatt a sok napsütés ellenére ugyanis több fokkal csökken a hőérzet. A kevésbé szeles északkeleti és délnyugati vidékeken azonban jól felöltözve ajánlott sétát tenni a friss, tiszta levegőn, a napsütés hatására javulhat a hangulat is, emellett a napfény segít a D-vitamin képződésében is.

A pollenek közül jelenleg a mogyoró okozza a legintenzívebb tüneteket.

A közlekedésben élénk, erős széllökések ronthatják a menetstabilitást, ráadásul szétszórt, figyelmetlen is lehet, ezért fokozott óvatosság szükséges az utakon!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s