h i r d e t é s

Lehűlés kezdődik, télire fordul az időjárás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lehűlés kezdődik, télire fordul az időjárás

2023. január 25. - 05:19

Szerdától már egyre inkább a januárnak megfelelő hőmérsékletek lesznek jellemzők, tartósan búcsút mondhatunk a 10 fok körüli maximumoknak. Emellett több-kevesebb hó is érkezik!

Napközben a réteges felhőzet tovább terjeszkedik, de legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, illetve az Észak-Alföld tágabb térségében (beleértve a fővárost is) hosszabb időre kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a borult részeken lehet hószállingózás, szitálás, a ködös részeken esetleg ónos szitálás. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire +2 és -4 fok között alakul, de a szélcsendes, derült fagyzugos részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 6 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia

Nem érkezik front, de a magasban zajló lehűlés miatt a hidegfrontra érzékenyek izom- és hasi görcsöket, görcsös eredetű fejfájást, keringész panaszokat tapasztalhatnak.
A kopásos eredetű ízületi bántalmak főként a fagyos reggeli órákban jelentkezhetnek intenzíven.
A borongósabb nyugati tájakon kedvtelenség, lehangoltság jelentkezhet, keleten viszont többórás napsütés javíthatja a hangulatot.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky