h i r d e t é s

Leköpte egy dühös utas a buszsofőrt Pécsett, két évet is kaphat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leköpte egy dühös utas a buszsofőrt Pécsett, két évet is kaphat

2020. március 28. - 07:55

 

Leköpte egy dühös utas a buszsofőrt Pécsett. A járművezetőt azóta megvizsgáltak: a szakemberek szerint tovább dolgozhat, ám azonnal jeleznie kell, ha a koronavírus bármely tünetét észlelné. Az utas akár 2 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. - írja az atv.hu

Volvo 7700 busz a pécsi 40-es vonalon a Főpályaudvarnál - Forrás: wikipedia / kemenymate

Leköpte egy pécsi busz vezetőjét egy utas csütörtökön délután. Egyelőre nem tudni, miért, a férfi először rugdosni kezdte a busz ajtaját belűről. Amikor sofőr arra kérte hogy fejezze be, letépte koronavírus-járvány miatt kihelyezett elválasztó kordont, majd a vezetőfülkéhez rohant, és leköpte a sofőrt.

"Természetesen a háziorvost felhívta , tájékoztatta erről az esetről, nagy szerencséjére csak a ruhájára kapta a köpést , úgyhogy azt azonnal levette és bement a telephelyre vizsgálatra , folytatja tovább a munkát , ha észleli magán a tüneteket akkor természetesen a protokoll szerint fog eljárni." - nyilatkozta Hofekker Ferenc, az FDSZ elnöke.

A buszt azonnal kivonták a forgalomból és hatósági zár alá került. Fertőtleníteni fogják. A busztársaság feljelentést tett, a rendőrség garázdaság miatt indított eljárást a férfi ellen.

"Ez a cselekménye olyan kihívóan közösség ellenes magatartás ami ténylegesen alkalmas másokban riadalmat és félelmet kelteni , ezért természetesen felelősségre vonható és tettéért 2 évig terjedő szabadságvesztésre büntethető." - mondta Meggyes Attila ügyvéd.

A Tüke Busz társaság a sofőrök védelmében már korábban megszüntette az első ajtós felszállítást, a buszvezetők jegyet sem árulnak, és a járműveken az első sorokat szalagkordonnal zárták le az utasok elől, hogy így is óvják a sofőrök egészségét. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s