h i r d e t é s

Leleplező felvétel a "szájon rúgott" ligeti rendőrről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leleplező felvétel a "szájon rúgott" ligeti rendőrről

2016. július 10. - 14:21
0 komment

 

Csillag Ádám filmje pontosan rögzítette az esetet: ezért kapott felfüggesztett börtönbüntetést az elhurcolt aktivista - írja a MagyarNarancs.

„Másnap reggel 7.10-kor megjelent a lakásomon két ügyészségi nyomozó azzal, hogy van egy gyanúsítottjuk, aki ellen szerintük csak az én felvételem a bizonyító erejű. Annak ellenére, hogy a rendőrség kamerákkal is felvonult. Megmondták, hogyha nem bocsátom rendelkezésükre az anyagomat, akkor házkutatást tartanak” – említette tegnap a magyarnarancs.hu-nak Csillag Ádám, amikor szerdai, városligeti rendőrségi előállításáról kérdezte a lap.
A rendező most

többszörös lassításban is nyilvánossá tette

azt a részletet, amit a Budapesti Nyomozó Ügyészség lefoglalt, és amit ezek szerint bizonyítékként használtak fel abban az eljárásban, amiről az MTI a következőt írta:
„Egy év börtönre ítéltek, két év próbaidőre felfüggesztve egy, a Liget projekt ellen tiltakozó külföldi aktivistát pénteken, mert szándékosan szájon rúgott egy rendőrt – közölte a fővárosi főügyész az MTI-vel. Ibolya Tibor szerint a 21 éves francia férfi szerdán a XIV. kerületi Olof Palme sétánynál erőszakosan akadályozta egyenruhás rendőrök jogszerű intézkedését. A rendőrök felszólításai ellenére sem hagyta el a helyszínt, és miközben a vele szemben testi kényszert alkalmazó rendőröknek ellenállt, az egyik rendőrt jobb térdével

szándékosan, célzottan közepes erővel szájon

rúgta. A bíróság a férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, és 1 év börtönre ítélte, ennek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Emellett két évre kiutasította Magyarországról – írja az MTI.”

Itt a felvétel,

bárki eldöntheti, látható-e rajta „szándékos, célzottan közepes erejű rúgás”.

 

magyarnarancs.hu


 

h i r d e t é s