h i r d e t é s

Lemondott Trump egészségügyi minisztere

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Lemondott Trump egészségügyi minisztere

2021. január 17. - 06:17

 

Donald Trump egy újabb minisztere mondott le a Capitolium elleni ostrom miatt. A közlekedési miniszter és az oktatási miniszter után ezúttal Alex Azar egészségügyi miniszter adta be lemondását a még hivatalban lévő elnöknek.

Alex Azar - Forrás: Patrick Semansky / AP

Már katonák ezrei állomásoznak Washingtonban, hogy biztosítsák az új elnök beiktatási ceremóniájának a helyszínét. Joe Biden jövő szerdán, január 20-án lép hivatalba. Ekkor távozik posztjáról Donald Trump egészségügyi minisztere – aki lemondó levelében arra kérte a még hivatalban levő elnököt, hogy ítélje el az erőszak minden formáját, és szólítsa fel támogatóit, hogy ne próbálják megzavarni a beiktatás békéjét.

Közben végrehajtották a Trump-kormány utolsó szövetségi kivégzését – fél év alatt a tizenharmadikat. A szövetségi szintű halálos ítéleteket tizenhét év után hozta vissza Donald Trump – több mint százhúsz éve nem volt ennyi szövetségi kivégzés, mint Trump elnöksége alatt. Az őt követő Joe Biden azonban hangos ellenzője a halálbüntetésnek; hivatalba lépése után feltehetően ki is vezethetik majd az amerikai jogrendből. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s