h i r d e t é s

Lendvai Ildikó Demeter Szilárdról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lendvai Ildikó Demeter Szilárdról

2020. november 29. - 19:33

 

Nem szeretném Demeter Szilárd főigazgató elhíresült szövegét elemezni. Mint ahogy nem szeretnék pöcegödörben fürdeni, trágyadombon hemperegni sem. 

Demeter Szilárd író, publicista, filozófus, a Petõfi Irodalmi Múzeum fõigazgatója irodájában 2019. március 5-én - Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Nincs mit vitázni azzal, aki szerint "Európa Soros György gázkamrája", " a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz", "mi vagyunk az új zsidók". "Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai." 

Nem érdekel, a saját eszelős gőzei hajtják, vagy stréberként túlteljesít, hálából a sok rangos megbízásért. 

De ha legközelebb apróhirdetést látok a lapokban: "Jutányos árért temetésen halottgyalázást vállalok, külön kérésre a sírt is leköpöm", fogom tudni, ki a feladó.

Demeter Szilárd a magyar irodalom központi múzeumát vezeti. Csak emlékeztetőül néhány név a több, mint száz magyar íróból, akik tényleg a Holocaust, páran az igazi gázkamrák áldozatai lettek: 
Bálint György, 
Sárközi György, 
Szerb Antal, 
Radnóti Miklós, 
Fenyő László, 
Gaál Andor, 
Gelléri Andor Endre, 
Halász Gábor, 
Gró Lajos, 
Karácsony Benő, 
Halász Gábor, 
Kemény Simon, 
Lakner Artúr, 
Rejtő Jenő, 
Révész Béla, 
Salamon Ernő, 

és még hányan..

Ha szabad kérni, még véletlenül se érjen a múzeumban az ő tárlóikhoz, képeikhez, könyveikhez. És mivel a magyar irodalom egy, talán a többiekéhez sem.


 

Kommentek

h i r d e t é s