h i r d e t é s

Leszereltette a MÁV a vasutasok saját pénzből vett klímáját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leszereltette a MÁV a vasutasok saját pénzből vett klímáját

2019. július 12. - 09:51

 

A Hvg a napokban cikkben mutatta be, mennyire sanyarú körülmények között dolgoznak az állami mammut, a Magyar Államvasutak Dolgozói. - írja a 444.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Krizsán Csaba

Cikkünkben nem csak azt mutattuk be, hogy több őrhelyen még angolvécé sincs, hanem azt is, hogy a fülledt hőséget az egyik bakterház dolgozói úgy küszöbölték ki, hogy maguk dobták össze a pénzt egy hordozható légkondícionáló berendezésre

- írja a lap szerdán, miután kiderült, a cikk hatására leszereltette a MÁV a vasutasok saját pénzből összedobott klímáját.

A Hvg úgy tudja, a MÁV „ingatlanosai” a cikk után a kiszálltak a szobi és a vácrátóti helyszínre, és leszereltették a klímát mondván az szabálytalanul lett felszerelve. A Hvg egy fotót is közöl egy cetliről, amit a bakterek egymásnak hagytak ott a következő szöveggel:

Hvg cikk miatt felsőbb utasításra nem használható!

Frissítés: A MÁV közleményt adott ki, melyben azt írják,

a MÁV Zrt.-t felháborítja a cikkben leírt eset. A MÁV Zrt. vezetősége utasította a szakterületet, hogy a klimatizálás helyreállítását e hét végéig végezzek el. A kollegialitás szabályait rúgta fel, aki ily módon kikapcsoltatta az őrhelyen a klímaberendezést. Az üggyel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottunk.

 

444.hu


 

h i r d e t é s