h i r d e t é s

Letudtuk az orkán erejű szelet, derűs idő érzkezik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Letudtuk az orkán erejű szelet, derűs idő érzkezik

2020. február 13. - 06:20

 

A téli idő továbbra sem tér vissza, az átlagosnál magasabban alakulnak a hőmérsékletek. Kezdetben még többfelé erős lehet a szél, de a hét eleji orkántól már nem kell tartanunk. - írja az idojaras.hu.

Csütörtökön délelőtt alapvetően napos időre van kilátás, számottevő csapadék nem várható.  Délután a sok napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem alakul ki. Az élénk déli szelet többfelé kísérik erős széllökések. A legmagasabb hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön a magasban melegedés zajlik, mely többeknél okozhat erős panaszokat. Az igénybevételt tetőzi, hogy sokfelé a szél sem mérséklődik.- írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön a magasban melegedés zajlik, mely intenzív melegfronti tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél. Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Amennyiben vérnyomásproblémákkal él, akkor vérnyomás-ingadozás, rosszullét is jelentkezhet, különösen a délnyugati és a délkeleti területeken. Azt is észreveheti, hogy csökken a teljesítőképessége, koncentrálási problémák léphetnek fel. Emellett erős szél rontja a helyzetet, ami szintén kiválthat fejfájást. 

Az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is kiválthat, a gyerekek ilyenkor gyakran élénkebbek a megszokottnál, olykor kezelhetetlenné is válhatnak. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy egy rendkívül megterhelő napnak nézünk elébe.

Már elkezdődött a pollenszezon. A mogyoró, az éger és a tiszafafélék virágporának koncentrációjában emelkedés várható, így az arra allergiásoknál felléphetnek mérsékelt intenzitású tünetek.

A közlekedésben erős lökésekkel kísért oldalszél ronthat a menetstabilitáson. Érdemes lassabban, óvatosabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani. Emellett napkeltekor és napnyugtakor a napsütés is zavaró lehet, vezessen a szokásosnál is óvatosabban!

Vezető tünet a mai napon: vérnyomás-ingadozás, migrén. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s