fbpx Leváltották antiszemitizmus miatt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Leváltották antiszemitizmus miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Leváltották antiszemitizmus miatt

2015. november 03. - 19:01
0 komment

 

Az osztrák szélsőjobboldali Szabadságpárt kitette soraiból antiszemita megnyilvánulása miatt országgyűlési képviselőjüket, Susanne Wintert, aki egyébként a Parlament Izraeli baráti társaságának is a tagja volt.

Susanne Winter, az FPÖ országgyűlési képviselője. Fotó: krone.at

„Az FPÖ-ben nincs helye az antiszemitizmusnak, Susanne Winter átlépett minden határt, a viselkedése teljességgel elfogadhatatlan” - indokolta a párt vezetősége a képviselőnő elbocsátását - írja az atv.hu.

Winter a Spiegel egyik cikkét osztotta meg a Facebook oldalán, amely arról szól, hogy Orbán Viktor a milliárdos Soros Györgyöt teszi felelőssé a menekültválságért. A cikkhez többen is hozzászóltak, az egyik kommentelő szerint „a cionista pénz világszerte, így Európában és Németországban is nagy problémákat okoz”, ezért szerinte „Európának és különösképpen Németországnak fel kellene hagynia a cionista zsidók akaratának a teljesítésével.” Winter lájkolta a hozzászólást és válaszolt is: „számból vette ki a szót” – írta.

A pártvezetés rendkívüli ülésen győződött meg arról, hogy a képviselőnő maga írta az antiszemita hangvételű kommentet. Az ügy pikantériája, hogy Winter eddig az Izraeli baráti társaság csoportnak is a tagja volt.

Az FPÖ felszólította a politikust, hogy távozzon a Parlamentből is.

 

atv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s