h i r d e t é s

Levelet írt Müller Cecília

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Levelet írt Müller Cecília

2020. szeptember 24. - 07:12

Magánellátókat is átvezényelhetnek.

A kép illusztráció! - Fotó: Varga György / MTI

Máig nem tudják a háziorvosok és a házi gyerekorvosok, hogy pontosan hol van az a 17 új ambuláns koronavírusteszt mintavételi pont, amiről még vasárnap beszélt Rétvári Bence államtitkár - hangzott el az RTL Híradóban.

Az állami tesztelést segítő mintavételi helyekre a tünetmentesek mehetnek teszteltetni, például a kontaktszemélyek, akiket a háziorvos időpontra beutal.

17 mintavételi pontról azonban sem a híradó által megkérdezett háziorvosok, sem a gyerekorvosok nem rendelkeztek információval. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke azt mondta, nem kaptak felvilágosítást, hová lehet beutalni azokat, akiket teszteltetnének.

Mindeközben máshol is kapacitást bővítene az országos tisztifőorvos: hétfőn levelet küldött a járóbeteg-ellátó intézményeknek, köztük magánszolgáltatóknak is, amelyben az állt, hogy bővíteni kell a Covid-19 ellátási kapacitást, amit az érintett intézmények saját hatáskörben már nem tudnak megoldani. A járóbeteg-ellátóknak meg kellett adniuk kötelezően, hogy hány szakorvost, általános orvost, ápolót és rezidenst tudnának átvezényelni a covidos betegek ellátására. (napi.hu)