h i r d e t é s

Lezuhant egy kisrepülő a Mount Everest közelében

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Lezuhant egy kisrepülő a Mount Everest közelében

2019. április 14. - 08:30

 

Felszállás közben lezuhant egy kisrepülő a Mount Everest közelében vasárnap, ketten meghaltak és hárman megsérültek a balesetben, írja az MTI egy nepáli rendőrségi szóvivő nyilatkozata alapján.

Lukla repülőtér, Nepál - Forrás: wikipedia

A kisrepülő egy helikopter-felszállóhelyen tartózkodó helikopternek ütközött neki a luklai repülőtéren - tette hozzá Uttam Radzs Szubedi. A másodpilóta és egy rendőrtiszt életét vesztette, a pilóta, egy másik rendőr és a helikopter vezetője megsérült. Mindannyian nepáli állampolgárok. A rendőrök a helyszínen állomásozó turista rendőrséghez tartoztak.

A hegymászószezon során külföldiek százai vágnak neki a 8848 méteres Mount Everest meghódításának. A csúcsot először két férfi, az új-zélandi Edmund Percival Hillary és a nepáli Tendzing Norgaj mászta meg. Róluk nevezték el a kelet-nepáli Luklában, a tengerszint felett 2843 méterrel található Tendzing-Hillary repülőteret, amely a világ legveszélyesebb légikikötőinek egyike. A reptér - 520 méteres hossza miatt - csak kis repülőgépek fogadására alkalmas. (index.hu)


 

h i r d e t é s