h i r d e t é s

LMP: megsemmisültünk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

LMP: megsemmisültünk

2019. május 27. - 07:46

 

Totális bukásnak ítélte az LMP elnöksége a párt 2,1 százalékos eredményét és testületileg lemondott. - írja a propeller.hu.

Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kudarcnak sok oka lehet, a párt vezetői nemtelen és összehangolt külső támadásokról beszélnek, de valójában a súlyos belső botrányok, a személyes torzsalkodások és a közvéleményt el nem érő kampánytémák lehettek a fő kudarcokok. A magyar választók 2019-ben már nem érezték úgy, hogy a "se nem bal, se nem jobb, csak zöld" szlogen bármit is ígérne nekik.

Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője beszél, mögötte Keresztes László Lóránt és Demeter Márta társelnökök, valamint Ungár Péter országgyűlési képviselő, Józsa László és Pálvölgyi Miklós elnökségi tagok (j-b) az LMP Fortuna hajón tartott erdeményváróját követő sajtótájékoztatón az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Érthető módon nem is leplezte elkeseredettségét az európai választást követően az LMP egyik vezetője:

Totális kudarc, megsemmisültünk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de a teljes ellenzéki mezőny és a sajtó is minket ütött. A sok korábbi botrányunk, illetve az, hogy ránk lehetett akasztani, hogy miattunk van a Fidesznek kétharmada, elvitte a szavazóinkat. Mindenkinek gratulálok!

Sikerült a magyar politikai palettán felszámolni a zöldeket, maradt az illiberalizmus és a neoliberaizmus. Bill Murray lenyomhatja az ébresztőóráját, megint jöhet az Orbán – Gyurcsány vita, mint 2006-ban. Ezt akarták a magyarok.

Az LMP elnöksége lemondott, miután a párt nem szerzett mandátumot a választáson. 

propeller.hu


 

h i r d e t é s