h i r d e t é s

Lógni fog az eső lába egész nap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Lógni fog az eső lába egész nap

2020. március 01. - 06:08

 

Napközben csak helyenként vékonyodhat, szakadozhat átmenetileg a felhőzet.

Délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként fordulhat elő kisebb eső, záporeső. 

Délután borult lesz az ég, a Tiszántúl kivételével sokfelé várható eső, záporeső. Élénk lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt a Dunántúlon süthet ki a nap, másutt erősen felhős csapadékos lesz az idő. Délután változóan felhős lesz az ég, néhány órára a nap is előbújhat. Záporokra a főváros térségében és északkeleten van esély. Viharossá fokozódik a délnyugati szél. Kora délután 13, 18 fok várható.

Orvosmeteorológia

Ezen a napon időjárásunkat kettősfront alakítja, így mind a meleg-, mind a hidegfrontérzékenyek rendkívül nehéz napra számíthatnak. - írja a meteoklinika.hu

A fokozódó görcsös panaszok mellett gyulladásos panaszok is felléphetnek, emellett sokaknál jellemző tünet lesz a vérnyomás-ingadozás és a fejfájás. A szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők állapota romlik, megnő az infarktus és a sztrók kialakulásának kockázata. A leginkább veszélyeztetettek az idősek és a krónikus betegek, nekik ajánlott mindenféle terhelést kerülni, legyen az fizikai vagy szellemi munka. A déli, délnyugati irányú szél élénk lesz, fokozottan érzékenyek körében, fejfájást, stresszt és nyugtalanságot okoz. A munkateljesítmény jelentősen lecsökkenhet ezen a napon, a gyermekek is nehezebben kezelhetőek.

Szabadtéri programokat ne szervezzen erre a napra, országszerte felhős, nagyrészt csapadékos lesz az idő. A csapadék formája döntően eső lesz, de északkeleten havas eső is előfordulhat. A hő-és komfortérzet alacsony, az esernyő mellett szükség lesz a réteges és vastag öltözetre.

A légszennyezettség és a pollenterhelés várhatóan csökken, mert a szél és csapadék kitisztítja a levegőt.

A közlekedés során kiemelten nagy a balesetveszély. A csúszós utakon jelentősen megnő a féktáv, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s