fbpx "Lorem ipsum", mi? | CIVILHETES

h i r d e t é s

"Lorem ipsum", mi?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Lorem ipsum", mi?

2021. szeptember 09. - 08:39

 

A "lud a ton atusz, visszausz meg atusz" túl puruttya lett volna

Forrás: Reddit

A lorem ipsum (röviden: lipsum) latint utánzó összefüggő szöveg, amelyet a nyomdászatban és az informatikában a betűtípusok, a tipográfia és az elrendezés bemutatására használnak. Nagyszerűsége abban rejlik, hogy a generált szövegben található betűk és betűközök kombinációjában láthatók a legszebben a betűtípusok fontosabb jellemzői, a szöveg ritmusa, képe. 

Köztudott, hogy az embereket megzavarja az olvasható szöveg, ezért egy betűtípus megjelenítésekor a közzétevők a lipsumot használják abból a célból, hogy az emberek a szöveg megjelenésére és a betűtípusra koncentráljanak, ne pedig a tartalomra. A lipsumnak ezen felül többé-kevésbé az angoléhoz hasonló betűelosztása van, amely szintén segít abban, hogy az emberek ne a tartalmat fürkésszék.

A szabáványos szöveg:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

De hát az 52. Eucharisztikus Kongresszus közönségének a szervezők szerint ez a halandzsa-latin is bőven elég.

Ide kattintva generálhat magának tetszőleges hosszúságú "lorem ipsumot".


 

h i r d e t é s