h i r d e t é s

Luxusterepjáróval ékesített csúcsflottát használnak Szijjártóék a külügyben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Luxusterepjáróval ékesített csúcsflottát használnak Szijjártóék a külügyben

2016. február 09. - 10:05
0 komment

 

Míg a kormány használatában álló szolgálati autó nagy többsége Skoda Superb, a Külgazdasági és Külügyminisztérium több vezetője luxuskategóriás autót hajt.

hirek24.hu

Szijjártó Péter első helyettesének tavaly piaci ár alatt, 12,5 millióért vettek Mercedes luxuterepjárót - írja a HVG. Magának a miniszternek két autó is rendelkezésére áll.

Miközben a miniszterek és államtitkárok többsége Skodával kell, hogy beérje, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter helyettese, Szabó László egy ML350 Mercedes luxusterepjárót hajt, egy másik KKM-államtitkár, Magyar Levente pedig E osztályú Mercedest kapott az adófizetőktől - adta hírül a keddi Népszabadság.

Mikola István biztonságpolitikai államtitkár egy ötéves Audi A6-ossal jár, Szijjártó Péternek pedig két szolgálati autója is van.

Szabó László egy 2014-ben üzembe helyezett terepjárót használ, Magyar pedig egy 2010-es évjáratú Mercedest hajt tavaly február óta, előtte egy E280-as Mercedessel járt, ami az autógyár honlapja szerint 14 millió forintnál indul, egy 2010-es évjárat használtan 6-7 millió forintot kóstál. Hasonló összegbe kerül a Mikola által használt Audi A6-os is.

A Szabó László által használt terepjárót, amelynek alapára 16 millió forint, de extrákkal 29 millióig is kúszhat, a KKM a hivatalos tájékoztatás szerint 12,5 millióért vásárolta meg.

A miniszterek és államtitkárok szolgálati autóit átnézve egyértelművé válik, hogy a külügyi tárca privilégiumot élvez, ugyanis az 55 kormányzati autóból 44 középkategóriás Skoda. A jelenség okát firtató kérdésre a minisztérium annyit felelt, hogy tavaly nem vettek új autót, a flottában korábban meglévő járműveket használták.

2011-ben egy 97 darabos Skoda Suberb-csomagot vásárolt a kormány, és minden autó­ért milliós engedményt kaptak a forgalmazótól.

Orbán Viktor évek óta azt a Volkswagen kisbuszt használja, amelyet a Terrorelhárítási Központtól kapott, Szijjártó Péter pedig egy hasonló járművel, egy Volkswagen Multivannel közlekedik, amit tavaly vettek neki. Előtte egy 2011-es évjáratú kisbusszal járt. A Multivan mellett a miniszter számára egy tartalék Skosa Superb is rendelkezésre áll.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is egy 2015-ös évjáratú kisbuszt használ. Egy új VW-kisbusz ára a piacon egyébként 10,5 és 20 millió között mozog.

 

hvg.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s