h i r d e t é s

Ma bármikor lecsaphat az újabb zuhé

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma bármikor lecsaphat az újabb zuhé

2019. július 29. - 06:08

 

Hétfőn délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, csak rövid időre szakadhat fel a felhőzet. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Elszórtan lehet eső, zápor.  Délután elkezd vékonyodni, szakadozni a felhőzet, de még mindig kialakulhatnak záporok. Erős lesz az északnyugati szél.

Orvosmeteorológia

Hétfőn  hidegfronti hatás érvényesül. Felfrissül az idő, de hirtelen változás okozhat kellemetlenségeket. Elsősorban a fejfájása erősödhet fel, és a vérnyomása is ingadozhat! - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn egy hidegfront fejt ki hatást szervezetünkre, a fülledt időt ugyan megszakítja, de maga is kellemetlen hatást gyakorol az arra érzékenyekre. Ha közéjük tartozik, akkor önnél is fejfájás léphet fel, a fejfájást azonban a megélénkülő szél átmenetileg fokozhatja. Jó hír viszont, hogy kipihentebben ébredhet, a napok óta tartó alvászavarok háttérbe szorulnak. A vérnyomása főleg a nap első felében ingadozhat, estére várhatóan mérséklődnek ezek a tünetek.

A fülledt meleg az ország nagy részén átmenetileg mérséklődik, a változékonyság hatására azonban gyorsan ingadozhat az érzett hőmérséklete. A helyenkénti csapadék, majd az érkezett pár fokkal hűvösebb levegő hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek most még napközben is, az előző napokhoz hasonlóan kellemetlen napban lesz részünk. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat.

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet, romlik a komfortérzet. A front az allergiásoknak viszont jót tesz: mérséklődik a növények pollenszórása, de a csalán még okozhat intenzívebb tüneteket az allergiásoknál.

A közlekedésben résztvevők is nehéz napra számíthatnak: a csapadék hatására elszórtan lehet vizes, nedves útszakaszokkal találkozni, könnyen megcsúszhat a jármű, növekszik a balesetek bekövetkezésének kockázata. Erős légmozgás lesz jellemző többfelé, ez csökkenti a menetstabilitást, valamint türelmetlenséget, ingerlékenységet is okozhat. A szokásosnál is óvatosabban közlekedjen!

Vezető tünet a mai napon: görcsös panaszok, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

Időjárás.hu


 

h i r d e t é s