h i r d e t é s

Ma befelhősödhet az idő, hétvégére megérkezik az izzasztó hőség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma befelhősödhet az idő, hétvégére megérkezik az izzasztó hőség

2019. július 16. - 06:02

 

A csapadékhajlam csökken, a hőmérséklet értékei növekednek - előreláthatólag a hét végére beköszönt a kánikula. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Kedden délelőtt az ország nagy részén napos, gyengén felhős lesz az ég, a Dunántúlon növekedhet meg erősebben a felhőzet, ezeken a tájakon elvétve alakulhat ki futó zápor.  Délután a több órás napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, de számottevő mennyiségű csapadékra nincs kilátás, csupán elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. A mérsékelt északnyugati szelet időnként élénk lökések kísérhetik, a délutáni csúcsértékek 23, 28 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Kedden a humánmeteorológiai helyzeten fronthatás nem ront, a hideg reggel és az enyhe délután okozhat panaszokat. - írja a meteoklinika.hu

Kedden frontmentes idő várható, napközben kellemes komfortérzetre számíthatunk. A reggel azonban hűvösnek ígérkezik, így könnyen megfázhat, ha nem öltözik megfelelően. A hűvös időben erősödnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Amennyiben ön is ízületi panaszoktól szenved, akkor, ha egy könnyed átmozgatással indítja a napot, vagy meleg borogatást alkalmaz, enyhítheti a végtagfájdalmakat. 

A napsütés hatására gyorsan melegszik a levegő, délután kellemesen alakul a hőérzet. A nagy napi hőingás, azonban okozhat humánmeteorológiai panaszokat a vérnyomás problémákkal élőknek. A délutáni időszakban álmosabb és fáradékonyabb lehet a megszokottnál, ebben az esetben fogyasszon el napközben 2-3 csésze citrommal ízesített teát.

A fennálló időjárási helyzet kedvez a szabadtéri programoknak, kirándulásoknak. A friss levegőn lehetőség van akár hosszabb sétákra, az ideális hőmérsékletű időben sportoláshoz, kiránduláshoz is kedvet kaphat.  A sok napsütés hatására a hangulat és a közérzet is jelentősen javul, töltsön minél több időt a friss levegőn!

A légköri pollenszint közepes, de a következő szárazabb és melegebb napokon várhatóan nőni fog a pollenkoncentráció.

A közlekedés során veszélyes időjárási jelenség nem várható, napkeltekor és napnyugtakor a napsütés zavaróan hathat, ezért mindig tartson magánál napszemüveget az utazás során. 

Vezető tünet a mai napon: vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s