h i r d e t é s

Ma elkelhet az esernyő, viharos szél tépázhatja az országot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma elkelhet az esernyő, viharos szél tépázhatja az országot

2020. március 03. - 06:18

 

Kedden délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan fordulhat elő eső, zápor. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Délután továbbra is sok felhő lesz felettünk, helyenként pedig további eső, zápor is kialakulhat. Kezdetben a déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet kísérik sokfelé erős lökések. A legmagasabb hőmérséklet 9, 16 fok között alakul. 

Orvosmeteorológia

Kedden ismét kettősfronti hatás várható. Borongós, lehangoló, sokfelé csapadékos lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek. - írja a meteoklinika.hu.

Kedden ismét egy fölénk húzódó kettősfront határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet, újabb kellemetlen nap vár ránk. A borongós, gyakran csapadékos idő is lehangol, a korábban gyakran alkalmazott fényterápia jelenthet most is megoldást. Bizonyára észrevette, hogy ezekben a napokban gyakran tapasztalhat fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk szél is erősítheti. A kellemetlen tünetek egész nap kitarthatnak.

Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet. A tartós fronttevékenység önt is fokozottan megviselheti ha szívbetegséggel küzd. Ebben az esetben vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért próbálja tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket, és nyugodt körülmények között tölteni a napot. A család, a baráti társaság felvidíthat, egy kellemes összejövetel segít a feszültségoldásban is.

A szél és a csapadék miatt a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakulhat. Öltözzön rétegesen, emellett az esernyőt, esőkabátot se felejtse otthon! A pollenszint mérsékelt marad. 

A közlekedésben nedves, esőtől csúszós útszakaszokkal számoljon, megnövekszik a féktáv, ajánlott lassabban vezetni és kerülni a hirtelen irányváltoztatást! Élénk, erős légmozgás ronthatja a menetstabilitást, ráadásul figyelmetlen, szétszórt sofőrökkel is találkozhat, közlekedjen a szokásosnál is óvatosabban!

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s