h i r d e t é s

Ma eső, a hétvégén havazás

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ma eső, a hétvégén havazás

2018. január 19. - 06:38

 

Pénteken északon gyakran erősen felhős, délen borult égre számíthatunk. Délen kiadós csapadék hullhat. - írja az Időjárás.hu.

A folytatásban a hétvégén lehűlés várható, az esőt havazás válthatja fel!

Délelőtt változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, elsősorban délen és keleten várható elszórtan eső.

Délután délen borult lesz az ég, északon változóan, gyakran erősen felhős égre lehet számítani. Főleg délen várható eső, zápor. Élénk lesz a nyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 9 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős ég várható, futó zápor, hózápor alakulhat ki. A nyugati szél élénk lesz. 1, 6 fokra számíthatunk.

Vasárnap átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan havazás alakul ki. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután -1, 4 fok várható .

Orvosmeteorológia

Pénteken kettősfronti hatással kell számolni, előbb melegfront, később hidegfront hat ránk. - írja a meteoklinika.hu.

Igen megterhelő napnak nézünk elébe. Fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel, amit abban az esetben, ha a Dunántúlon vagy az Alföldön él, még az erős szél is fokozhat. Egyre markánsabb lesz az igénybevétel, ami különösen akkor érintheti rosszul, amennyiben vérnyomás-ingadozással küzd, vagy szívbetegségben szenved. Ebben az esetben javasolt minél előbb elkezdenie galagonyakészítményeket, például galagonyateát, vagy citromfűteát fogyasztania – napi 1-2 csésze javasolt.

A szabadtéri programoknak nem kedvez az idő, a szeles, csapadékos időben nagy a megfázásveszély. A komfortérzet jelentősen romlik, az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek alatt alakul.

Szervezete hamarabb kimerül és legyengül a tartós igénybevételek, gyakori frontátvonulások következtében, így fogékonyabbá válik a járványokkal szemben. Fontos, hogy erősítse az immunrendszerét. A sok vitamin és a kímélő ételek mellett igyon sok folyadékot, akár ásványvíz, akár meleg levesek, teák formájában, és gyakran, alaposan mosson kezet. A nyirkos, párás időben a vírusok könnyebben szaporodnak, terjednek

A csapadékos, szeles időben jelentősen lecsökkent a levegő szennyezőanyag-tartalma, és romlás sem várható még a forgalmasabb közlekedési csomópontokban sem.

A közlekedők főleg a déli országrészben nedves, csúszós útburkolattal találkozhatnak. Jelentősen megnövekszik a féktáv, ezért ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani. A helyenként erős szél nagymértékben ronthat a menetstabilitáson, és ingerlékeny, figyelmetlen sofőrök is növelhetik a balesetveszélyt, vezessen óvatosan!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s