h i r d e t é s

Ma inkább napsütés vár ránk, mint hó

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma inkább napsütés vár ránk, mint hó

2018. január 22. - 06:55

 

Tovább csökken a felhőzet, egyre többfelé kiderül az ég.- írja az Időjárás.hu.

Nyugat, északnyugat felől ismét növekedni kezd a felhőzet. Többnyire nem várható csapadék, de a Dunántúlon helyenként kisebb havazás előfordulhat. Erős lesz a déli szél.

A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn markáns fronthatás nem érvényesül térségünkben, azonban hideg levegő tölti ki a Kárpát-medencét, ezért sokaknál jelentkezhetnek humánmeteorológiai panaszok. - írja a meteoklinika.hu.

Ha kopásos jellegű ízületi bántalmakban szenved, akkor tartós, napokig tartó tünetekre számítson, amik pedig egész nap jellemzőek lehetnek. Ebben az esetben fokozottan óvja az érzékeny végtagokat a hidegtől, folyamatosan tartsa melegen a kezét és a lábát. Meleg, csalánlevél főzetéből készített borogatást alkalmazva mérsékelhetőek a tünetek, és kámforos krémekkel is enyhítheti a fájdalmakat.

Az időjárási körülmények kedveznek a fertőzések, betegségek terjedésének. Ha folyamatosan erősíti szervezete védekezőképességét, akkor ellenállóbakká válhat a kórokozókkal szemben. Rendszeresen pótolja a C- és a D-vitamint, illetve a magnéziumot is, fogyasszon sok almát, körtét. Ajánlott a savanyúkáposzta és a sütőtök is. A szabad levegőn öltözzön vastagon, rétegesen, a gyerekek esetében különösen fordítson nagy gondot az öltözködésre.

A levegőminőség jó, de kismértékű romlás várható.

A közlekedők reggel többfelé, helyenként pedig napközben is ködfoltokkal találkozhatnak. Nagymértékben lecsökken a látástávolság, vezessen sokkal lassabban és tartson nagyobb követési távolságot! Az útburkolat síkossá, csúszóssá válhat az esetlegesen előforduló szitálások miatt. Közlekedjen mindig az útviszonyoknak megfelelően!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s