h i r d e t é s

Ma is jön a hidegzuhany, párás, fülledt időt tartogat a hétfő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma is jön a hidegzuhany, párás, fülledt időt tartogat a hétfő

2019. június 17. - 06:12

 

Hétfőn délelőtt sok lesz felettünk a felhő, de időnként napsütéses időszakok is előfordulhatnak. Helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Sóki Tamás

Délután fülledt, párás időre készülhetünk, a gyakran erősen felhős időben többfelé lehet zápor, zivatar. Az északi szél mérsékelt lesz. 24, 29 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn változékonyság uralja az időjárást, kettősfronti tünetek jelentkezhetnek. - írja a meteoklinika.hu

Migrén és légzőszervi panaszok jelentkezhetnek, általánosan romlik a komfortérzet.

Hétfőn az erősen változékony időben kettősfront jellegű hatások érvényesülnek, legintenzívebben a középső területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig (amennyiben ez lehetséges) pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet.

A párás, csapadékos időben felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Sokfelé a fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ha érintett, akkor tartózkodjon zárt térben a vihar elvonulásáig!

Az UV-sugárzás inkább csak keleten érheti el átmenetileg az erős fokozatot, máshol a sok felhő miatt nem lesz számottevő.

A csapadék és a változékony idő jót tesz az allergiásoknak, ha ugyan csak rövid időre is, de jelentősen csökken a pollenterhelés. A következő napokban azonban nagyfokú romlás várható az allergiahelyzetben a hét végén már nagyon magas lehet a pollenkoncentráció!

A közlekedést többfelé nehezíthetik záporoktól, zivataroktól nedvessé váló útszakaszok, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartson nagyobb követési távolságot, illetve vezessen a megszokottnál is lassabban, óvatosabban, hiszen egy-egy intenzívebb csapadékgócban a látástávolság is hirtelen lecsökkenhet. A zivatarokban átmenetileg viharos szél is ronthatja a menetstabilitást.

Vezető tünet a mai napon: légzőszervi panaszok, nehézlégzés. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s