h i r d e t é s

Ma is kellemes, őszi idő lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ma is kellemes, őszi idő lesz

2022. október 14. - 05:44

Miközben a falevelek hullnak, időjárásunk jelentősen nem változik: jobbára száraz, relatív meleg marad az idő.

A pára, köd mindenütt megszűnik, napközben kelet felé helyeződve fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, az ország döntő részén többórás napsütés valószínű. A legtöbb helyen száraz marad az idő, az Észak-Dunántúlon alakulhatnak ki helyenként záporok. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul. Késő estére többnyire 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a rövidebb napos időszakok mellett többször erősebben megnövekedhet a felhőzet, de csak helyenként északnyugaton, valamint esetleg egy-egy helyen északon fordulhat elő időnként kisebb eső, gyenge zápor. A délies szél többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő várható. A helyenként élénk déli-délkeleti szélben 19 és 25 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem lesz időjárási front felettünk, de az évszakhoz képest enyhébb idő miatt az érzékenyek körében melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek.
Fáradékonyság, tompaság, dekoncentráltság, alvászavar, fejfájás, migrén és vérnyomásproblémák egyaránt előfordulhatnak.
A nagy napi hőingás a keringési panaszokkal élők számára megterhelő lehet.
Reggel a nyirkosabb, párásabb, ködösebb tájakon élők körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.
A naposabb időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, a felhősebb tájakon élők körében viszont romolhat a komfortérzet.
Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


h i r d e t é s

Clicky