h i r d e t é s

Ma is mindenki elázhat, szakadni fog az eső

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ma is mindenki elázhat, szakadni fog az eső

2019. május 30. - 06:09

 

Csütörtökön hidegfront halad át térségünk felett, többfelé esővel és lehűléssel. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Csütörtökön délelőtt sokfelé borítja zárt felhőzet az eget, amelyből többfelé várható eső. A Tiszántúlon várható szakadozottabbá a felhőtakaró, itt záporok, zivatarokra is számítani kell.  Délután a Dunántúlon borult, esős idő várható, az ország más részein a tartós csapadék megszűnik, de a változóan felhős ég mellett szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar. Az északnyugati szél gyakran megerősödik, a délutáni csúcsértékek a Dunántúlon 13, 16 fok között, másutt 17, 22 fok között alakulnak.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön hidegfront éri el térségünket. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nem csak a hidegfrontra érzékenyeknek lesz nehéz napjuk.- írja a meteoklinika.hu

Csütörtökön északnyugat felől hidegfronti érkezik térségünkbe. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak, amennyiben intenzív tünetek jelentkeznek, lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket! A szél hatására fellépő panaszok eleinte a Dunántúlon jelentkezhetnek, majd az ország északi és keleti részein is erősödő fejfájásra kell készülni!

Az immunrendszer erősítése céljából ajánlott áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon naponta többször valamilyen friss zöldséget és gyümölcsöt, ezzel tartósan megerősítheti szervezetét.

A szabadtéri tevékenységeket sokfelé zavarhatja csapadék, emiatt szükség lesz az esernyőre, esőkabátra. A hő-és komfortérzet alacsony marad és a hangulatnak sem tesz jót a borús idő.

A pollenszint mérséklődik, de a pázsitfűfélék és az útifű helyenként elérheti a tüneteket okozó szintet. Az allergiásoknak sűrű kézmosás ajánlott.

A közlekedés során a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozz a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv, az erős oldalszél ronthat a gépjármű menetstabilitásán, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, szívpanaszok, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.

 


 

h i r d e t é s