h i r d e t é s

Ma is napos, fátyolfelhős időre számíthatunk

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ma is napos, fátyolfelhős időre számíthatunk

2022. október 06. - 05:35

Csütörtökön a szűrt napsütés mellett gyorsan melegszik a levegő, csapadék nem lesz, igazi vénasszonyok nyara van!

A napsütést sokfelé szűrhetik fátyolfelhők, viszont esni sehol sem fog. Hajnalra, reggelre helyenként átmenetileg pára, köd képződhet. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, de helyenként nyugaton, északnyugaton előfordulhatnak élénk északi-északnyugati széllökések.
Hajnalra általában 3 és 10 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny tájakon még fagypont köré csökkenhet a hőmérséklet.
Délután 20-25 fokot mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Nem várható fronthatás, azonban a melegedés miatt a melegfrontra érzékenyek migrénes fejfájást, alvászavart, dekoncentráltságot, tompaságot, valamint felerősödő gyulladásos panaszokat tapasztalhatnak.
A hideg, nyirkos reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos erdetű ízületi fájdalmak, délelőtt pedig a gyors melegedés hatására ingadozhat a vérnyomás.
A szép őszi idő ugyanakkor kedvezőleg hathat hangulatunkra, közérzetünkre.
Viszont könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.