h i r d e t é s

Ma is kitart a kánikula

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma is kitart a kánikula

2015. szeptember 01. - 08:26
0 komment

 

Kedden is folytatódik a már napok óta tartó hőhullám, továbbra is a sok napsütésé lesz a főszerep, felhő is alig lesz az égen.

Szerdán nyugat felől megnövekszik a felhőzet és ismét záporokra, zivatarokra lehet készülni. A hét végére már jelentősen visszaesik a hőmérséklet - írja az idojaras.hu.

Részletes előrejelzés

Az országos tisztifőorvos augusztus 29., szombat 0 órától szeptember 1., kedd éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el. (MTI)

Elsőfokú riasztás van érvényben szinte az egész Dunántúlon és az Alföldön a magas szintet elérő parlagfű koncentráció miatt. (MTI)

Augusztus 31-én virradóra megdőlt a hajnali minimumrekord. Budapesten, a János-hegyen 24,3 fokot mértek. Az eddigi minimumrekord 23,5 fok volt, amelyet 1944-ben Szarvas Bikazugon mértek. (MTI)

Augusztus 31-én megdőlt a fővárosi melegrekord. Eddig 34,4 fok volt a fővárosban mért legmagasabb hőmérséklet, amelyet 1942-ben rögzítettek. Ez a rekord hétfőn több mint 1 fokkal megdőlt, Újpesten 35,6 fokig melegedett a levegő. (MTI) 

Ma délelőtt a sok napsütést felhő sem fogja zavarni. Csapadék nem várható. Délután folytatódik a hőség. Általában derült lesz az ég, keleten, délkeleten gyengén felhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Helyenként megélénkül a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértékei 30, 35 fok között alakulnak.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s