h i r d e t é s

Ma még meleg lesz, egy-egy záporral

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ma még meleg lesz, egy-egy záporral

2022. szeptember 15. - 05:44

Csütörtökön még meleg lesz, de szórványos csapadék ronthatja el a kinti programokat. Péntektől azonban komoly lehűlés kezdődik!

Közepesen vagy erősen felhős égkép várható, inkább csak néhány órás szűrt napsütés lehet. Napközben nyugat felől több hullámban várható eső, zápor. Zivatarok legnagyobb eséllyel a Dunántúl déli felén és az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki. Többfelé megerősödik a délnyugati szél, sőt zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 23 és 30 fok között alakul, csak a tartósan csapadékos helyeken lehet ennél kissé hűvösebb. Késő estére 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön a melegfrontot követően kettősfronti jellegű hatás várható.
Mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek országszerte fejfájást, migrént tapasztalhatnak, amit az élénk, erős szél is erősíthet.
Reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, emellett vérnyomás-ingadozás, alvászavarok is előfordulhatnak.
A szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak.
Záporok, zivatarok területén romolhat az asztmások állapota, így nekik ezt az időszakot célszerű zárt térben tölteni.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk szezonális gyümölcsöket, zöldségeket és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky