h i r d e t é s

Ma sem lesz strandidő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ma sem lesz strandidő

2018. június 15. - 06:37

 

Pénteken felhősebb, eleinte még csapadékos és átmenetileg hűvösebb időre számíthatunk. A folytatásban hétvégére visszamelegszik az idő, de záporok, zivatarok várhatóak.- írja az Időjárás.hu

Délelőtt változóan, főleg nyugaton gyakran erősen felhős lesz az ég, elszórtan alakulhat ki eső, zápor.

Délután északkeleten változóan, másutt időnként erősen felhős lesz az ég és szórványosan eső, zápor, néhol zivatar várható. Erős lesz az északi szél.

Kora délután 21, 26 fokot mérhetünk.

Szombaton a többórás napsütést gomolyfelhők zavarhatják, elszórtan zápor, zivatar alakulhat ki. Az északkeleti szél élénk lesz. 24, 29 fokra számíthatunk.

Vasárnap a napsütést követően megnövekednek a gomolyfelhők és elszórtan zápor, zivatar várható. Mérsékelt lesz a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken már nem kell közvetlen fronthatással számolni. - írja a meteoklinika.hu

Változékony lesz az időjárásunk, az arra érzékenyeknél fejfájás, migrén, görcsös panaszok jelentkezhetnek. A szélre érzékenyek feszültebbnek, ingerültebbnek érezhetik magukat.

A nap első felében csak átmenetileg csökkenhetnek az esetlegesen fennálló keringési panaszai, de a pihentetőbb alvás után azért némiképp könnyebben indulhat a napja. Délután aztán előbb csak a Dunántúlon, majd máshol is egyre intenzívebb vérnyomásproblémákat, vérnyomás-ingadozást tapasztalhat.

Amennyiben fokozottan érzékeny a megnövelt folyadékbevitelt a kissé hűvösebb időben se csökkentse. Gyógyteákat, ásványvizet, csapvizet fogyasszon, napi 2-3 litert. Az immunrendszerét érdemes folyamatosan erősítenie, ezt most nagyon könnyen megteheti a friss, hazai idénygyümölcsökkel. A cseresznye bátran ajánlható, a magas vitamintartalma mellett kedvezően hat az egész szervezetre.

Az UV-sugárzás a  gyakran felhős időben helyenként éri el az erős fokozatot a déli órákban.

A pollenterhelés kissé csökkent, főleg a pázsitfűfélék és a csalán pollenje válthat ki tüneteket az arra érzékenyek körében.

A közlekedés során a nedves, csúszós utak jelentik a fő baleseti forrást. Helyenként vízátfolyásokra, zivatarokra is számítson. Vezessen a megszokottnál lassabban, óvatosabban, és tartson nagyobb követési távolságot. Tompulnak a reflexek, és a zivatarokban erős széllökések is csökkenthetik a menetstabilitást.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s