h i r d e t é s


MADS Iskolaszövetkezet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

MADS Iskolaszövetkezet

2017. december 18. - 15:30

 

MADS- Márton Áron Iskolaszövetkezet a Márton Áron Szakkollégium támogatásával 1999-ben alakult diákokat foglalkoztató, szövetkezeti formában működő gazdasági szervezetként.

Miután a szervezet 2005-ben vérfrissítésen esett át, ennek során a 21. század diákjainak és az információs társadalom üzleti szférájának igényeit kellett számba venni, összeegyeztetni, ezen szempontrendszerek alapján kialakítani az iskolaszövetkezet arculatát, profilját. Különös tekintettel vannak a megrendelők igényére, a megoldásaikban mindenek előtt a rugalmasságra és gyorsaságra törekszenek. A fiatal tehetségeket igyekeznek megtalálni, akik tehetséggondozáson mennek keresztül. Feltérképezik a munkával kapcsolatos motivációjukat, illetve munkahelyi integrációjukat kísérik figyelemmel.

Adatbázisukban több mint 40 ezer fiatal 17-35 év közötti munkavállaló szerepel, közülük több ezrenvettek részt gyakornoki programokban nappali tagozatos éveik alatt, így volt lehetőségük felmérni a készségeiket és képességeiket is egyaránt. A humán erőforrás minden gazdálkodó szervezet életében döntő fontossággal bír, így alapvetően az alapdilemma mindig az, hogyan kerüljön át a figyelem magára a dolgozó emberre. Míg az üzleti élet és a közgazdaságtan tankönyvei a munkavállaló, mint erőforrás jellegére tekintenek, addig a MADS ügyfélként kezeli őket. Szerintük az elégedett munkavállaló a siker kulcsa.

Diákmunka keretében a gyakornoki idő alatt a hallgatók bizonyíthatják rátermettségüket, lehetőségük adódik rá, hogy megmutassák képességeiket és tanulékonyságukat. A munkatársak kompetenciáját úgy lehet a legjobban megismerni, ha lehetőséget biztosítunk nekik rátermettségük bizonyítására. Eközben pedig a munkáltató vizsgálhatja a munkához való alkalmazkodóképességüket, hozzáállásukat és munkabírásukat is. A hallgatók elhivatottak és új ötletekkel állnak elő a gyakorlat alatt, a vállalatnak pedig van lehetősége eldönteni, hogy a továbbiakban alkalmazza-e őket. Ezen felül a cég időt és pénzt takaríthat meg a MADS diákmunka szolgáltatásának igénybevételével.h i r d e t é s

betöltés..

;